Quantcast
THE STREAM

«Tα παρτάλια χωρίς 2000 ευρώ να μην έρχονται Σαμοθράκη», λέει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης

Να πεταχτούν οι πληβείοι Τάκηδες που κάνουν ρέιβ πάρτι από το νησί και να φέρνουμε πλούσιους προτεστάντες είναι το σχέδιο του Μητροπολίτη


THE NEWSROOM · 18 Ιανουαρίου 2019

Το ότι κάποια ανώτατα στελέχη της Εκκλησίας της Ελλάδος υποστηρίζουν απόψεις που θα ήταν ελαφρώς απαρχαιωμένες το 1050 μ.Χ. δε σημαίνει ότι κάποια άλλα δε μπορούν να είναι στην πρώτη γραμμή της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Ένας τέτοιος εντερπρενέρ ιερέας φαίνεται πως είναι ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, κ. Άνθιμος.

Σε αντίθεση με τον συνονόματο του Μητροπολίτη Άνθιμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος πιστεύει ότι η Γη μας θα είναι forever alone σε αυτό το σύμπαν, τα ενδιαφέροντα του Άνθιμου Αλεξανδρούπολης κινούνται σε πολύ πιο σύγχρονα πεδία. Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην χθεσινή εκπομπή της Στέλλας Καραμήτρου του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού STATUS 94.2., ο σεβάσμιος land developer ιερέας μίλησε για την τουριστική ανάπτυξη της Σαμοθράκης.

Απηχώντας λοιπόν μοντέρνες αντιλήψεις για το που πρέπει να πάει ο ελληνικός τουρισμός, ο κ. Άνθιμος βασικά είπε ότι πρέπει να ξεμπερδεύουμε με τους μπατίρηδες χίπηδες που τιμάνε τόσα χρόνια το νησί, με σκοπό να τους αντικαταστήσουμε με ματσωμένους ξένους τουρίστες που θα φέρουν την πολυπόθητη υψηλή προστιθέμενη αξία που απαιτεί η ανάπτυξη της χώρας μας και η ορθόδοξη πίστη.

Για να γίνει ακόμη πιο σαφές, ο Μητροπολίτης τόνισε πως καλό είναι όσοι πληβείοι δεν έχουν τουλάχιστον δύο χιλιάρικα (2.000 €) ή καβατζωμένη διαμονή όχι απλά να αποθαρρύνονται από το να έρθουν στη Σαμοθράκη, αλλά να μην μπαίνουν καν στο καράβι. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Μητροπολίτης τους συστήνει να πάνε αντίθετα στην Γαύδο, στην Σπιναλόγκα, ή στη Γιάρο, όμως ο Μήτρο αισθάνθηκε την ανάγκη να κατακεραυνώσει και  όλους τους ρέιβερς (και πολύ πιθανόν, και τις μάνες):

«Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα ακραία φαινόμενα που βλέπουμε κάθε χρόνο, που καθιστούν τα Θέρμα ένα ιδιότυπο άβατο, ή τα γνωστά rave party του παρελθόντος που αποτρέπουν τους νοικοκύρηδες τουρίστες που χρειαζόμαστε.»

Αυτές είναι οι στιγμές τις οποίες ο Μητροπολίτης θέλει να κάψει με ένα φλογοβόλο:

Αν τελικά η Σαμοθράκη μάλιστα γίνει τελικά από άποψη τιμών οι Μπαχάμες του Βορείου Αιγαίου και διώξουμε έτσι τους «περιθωριακούς που χάνονται μέσα στα δέντρα» σαν τις μαϊμούδες, ο Μητροπολίτης έχει κι άλλες λύσεις για να βγάλουμε κάνα φράγκο. Σύμφωνα με τον ίδιο, αντί για χίπηδες μπορούμε να φέρουμε «πλούσιους που αξίζουν», ιατρικό τουρισμό, ενώ τόνισε ότι θα μπορούσε ο ίδιος μέσω της Μητρόπολης να καβατζώσει τουλάχιστον 3000 Προτεστάντες από τη Γερμανία κάθε χρόνο για να κάνουν μελέτες στον Απόστολο Παύλο.

Αυτές ήταν οι δηλώσεις του ακόμη πιο βόρειου Άνθιμου:

Πολύ ενδιαφέρον το σχέδιο του Τζήμερου της Ορθοδοξίας, επιφυλασσόμαστε για κάποιο σχέδιό του για τη δημιουργία κάποιου ειδικού στρατοπέδου επανεκπαίδευσης, όπου θα μπαίνουν οι διάφοροι Τάκηδες που θα συλλαμβάνονται στο νησί και θα βγαίνουν μέλη της Ορθόδοξης Δημιουργίας Ξανά.

 

Best of internet