Quantcast
THE STREAM

Κανένα Top Gear: Δυο ντελιβεράδες παλεύουν με τη χιονοθύελλα στη Θεσσαλονίκη για μια σακούλα πιτόγυρα

Αν γυριζόταν το «The Revenant» στην Ελλάδα θα είχε πρωταγωνιστή έναν ντελιβερά που παλεύει για το μεροκάματο


THE NEWSROOM · 7 Ιανουαρίου 2019

Έτοιμοι για το Camel Trophy, για μόνιμο προσωπικό στο Top Gear ή για μια εκστρατεία στην Ανταρκτική αν την οργάνωνε ο Κώστας Μήτρογλου είναι δύο ντελιβεράδες στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι καταγράφτηκαν σε βίντεο να παλεύουν με τη χιονοθύελλα για να παραδώσουν τις παραγγελίες τους. Το περιστατικό, το οποίο συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, θυμίζει ότι την περίοδο αυτή το επάγγελμα του ντελιβερά είναι εξίσου δύσκολο με το να είσαι στις Ειδικές Δυνάμεις και σίγουρα πιο επικίνδυνο.

Αυτό που ξεχωρίζει ξεκάθαρα στο βίντεο, το οποίο τόνισε στα σχόλιά του και ο χρήστης του Facebook που το ανέβασε, είναι ότι ένας κεντρικός δρόμος της Θεσσαλονίκης έμοιαζε να έχει βγει από ντοκιμαντέρ του BBC για πιγκουίνους στην Ανταρκτική. Παρόλαυτα, οι διανομείς συνέχισαν να δουλεύουν ατάραχοι, με την πίεση των αφεντικών τους και του μεροκάματου που πρέπει να βγει να παίζει κάποιο ρόλο στην αποφασιστικότητα των εργαζόμενων.

Δείτε το βίντεο:

Gepostet von Paris Kagias am Freitag, 4. Januar 2019

Δεν προκαλεί επίσης καμία έκπληξη το ότι ο κόσμος συνέχισε να ζητά πιτόγυρα και πίτσες, παρότι η κατάσταση έξω θύμιζε το «The Day After Tomorrow»: είναι γνωστό πως η πείνα του περήφανου λαού μας δεν ελαττώνεται τόσο απλά.

Να σημειωθεί πάντως ότι στα σχόλια του βίντεο, οι αντιδράσεις πήγαιναν ως εξής:

Όχι ακριβώς θετικά για τους μαγαζάτορες και τον κόσμο που παρήγγειλε

Ακόμα λιγότερο θετικά τους μαγαζάτορες και τον κόσμο που παρήγγειλε

Να σημειωθεί εδώ ότι το θέμα είχε προφητεύσει με απόλυτη επιτυχία η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, οι οποίοι με δημοσίευσή της στο Facebook κάλεσαν τους συναδέλφους τους να μην δεχτούν να δουλέψουν σε αυτές τις συνθήκες. Όπως τόνιζε μάλιστα το σχόλιό τους:

«Συνάδελφοι από αύριο προβλέπονται ακραία καιρικά φαινόμενα! Σε περίπτωση χιονόπτωσης ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ και ενημερώνουμε ΑΜΕΣΑ την Επιτροπή!
Προέχει η σωματική μας ακεραιότητα και ασφάλεια…»

Συνάδελφοι από αύριο προβλέπονται ακραία καιρικά φαινόμενα! Σε περίπτωση χιονόπτωσης ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ και ενημερώνουμε ΑΜΕΣΑ την Επιτροπή!Προέχει η σωματική μας ακεραιότητα και ασφάλεια…

Gepostet von Επιτροπή Αγώνα Διανομέων am Mittwoch, 2. Januar 2019

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο κλάδος των διανομέων  και γενικώς του επισιτισμού περνάει περισσότερες δοκιμασίες από όσες πέρασε ο Ιησούς στην έρημο, με διανομείς και όχι μόνο να γίνονται θύματα ξυλοδαρμού από τα αφεντικά τους ή από μπράβους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο. Η αιτία για τους ξυλοδαρμούς ήταν προφανή πράγματα όπως ανασφάλιστη εργασία και ένσημα το ποδόσφαιρο, όπως στην περίπτωση του Παύλου Φύσσα.

Όσο ο Θεός φυλάει την Ελλάδα μας από το Σατανά, τους ξένους πράκτορες και την εργατική νομοθεσία, όλα θα πάνε καλά.

 

Best of internet