Quantcast
THE STREAM

Ο Πανίκας Ψωμιάδης που μοιράζει χιλιάδες πακέτα με αλάτι για τον πάγο είναι η Ελλάδα που αντιστέκεται

Την ίδια στιγμή, ο Αχιλλέας Μπέος παίζει σαν άνετος γυπαετός με χιονόμπαλες στην πόλη του


THE NEWSROOM · 4 Ιανουαρίου 2019

Ακόμη κι αν το κύμα κακοκαιρίας ονόματι Σοφία να έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε Βόρειο Westeros, μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι. Η πολιτική τάξη της χώρας, είτε έχει εκλεγεί είτε βρίσκεται στην εφεδρεία με το όπλο παρά πόδα, είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει όποια χιονοθύελλα, καταιγίδα ή ανεμοστρόβιλο κι αν πετάξει καταπάνω μας η Σοφία.

Ο πρώτος μάλιστα που έσυρε το χορό της πολιτικής προστασίας ήταν ο τιτάνας Πανίκας Ψωμιάδης, ο οποίος μόλις προχτές μας χάρισε αψέχαστες στιγμές, πραγματοποιώντας τη δική του επίσκεψη στο βγαλμένο από το Dogville εργοτάξιο της στάσης ΜΕΤΡΟ «Συντριβάνι» στη Θεσσαλονίκη. Χωρίς να κάτσει μια στιγμή να ξεκουραστεί από την επιθεώρηση των έργων, ο διασκεδαστής της καρδιάς μας αποφάσισε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της άσπρης λαίλαπας του χιονιού που έχει κατακλύσει τη Θεσσαλονίκη.

Κι όταν λέμε συμβολή, εννοούμε χειροπιαστά πράγματα. Για την ακρίβεια οι ενισχύσεις του Ψωμιάδη έρχονται με τη μορφή χιλιάδων πακέτων χοντρού αλατιού με την υπογραφή του εκλογικού συνδυασμού του πάνω, τα οποία μοιράστηκαν στον κόσμο, ώστε οι πολίτες να μπορεί να αλατίσει τα πεζοδρόμιά του ή τα ψάρια με την ευγενική χορηγία του Πανίκα.

Όπως τόνισε ο μέγας ανήρ, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να θυμίσει ότι η πόλη δεν είχε παραλύσει ποτέ από το χιόνι όσο αυτός ήταν νομάρχης και περιφερειάρχης. Τουλάχιστον έτσι λέει ο ίδιος, δηλαδή:

«Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση, καθώς όλοι θυμόμαστε τι έγινε με τον χιονιά του 2017 όταν η πόλη παρέλυσε. Όπως μάθαμε τότε από τον κ. Μπουτάρη, είχε παγώσει το αλάτι στις αλατιέρες…

Τέτοιο πράγμα δεν έγινε ποτέ επί οχτώ χρόνια στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και 2 χρόνια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Και ούτε πρόκειται να συμβεί ποτέ επί της διοίκησης μου στο δήμο Θεσσαλονίκης. Όλοι ξέρουν, ακόμη και οι αντίπαλοι μου, πως ότι λέει ο Ψωμιάδης δεν το εννοεί απλά, το κάνει πράξη.»

Δείτε το βίντεο, επειδή ένα τέτοιο installation σίγουρα θα υπήρχε σε βίντεο:

Ανυπομονούμε να βρεθεί λίγο στα χέρια μας για να το δοκιμάσουμε σε κάποιο πατριωτικό πιάτο μαγειρικής. Σε άλλα νέα, ο άρχοντας του Βόλου Αχιλλέας Μπέος φάνηκε πάρα πολύ κουλ με τα χιόνια που έχουν καλύψει την πόλη του, αποδεικνύοντας ότι ως ηγέτης έχει την αναγκαία ψυχραιμία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αχιλλέας Μπέος επιδόθηκε στο κλασσικό σπορ του χιονοπόλεμου, ενώ την ίδια στιγμή έκανε χαλαρό socializing με παρευρισκόμενες. Δείτε το βίντεο με τις δημαρχικές χιονόμπαλες:

Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε γενικά, έχουμε το πολιτικό προσωπικό που αξίζουμε.

Best of internet