Quantcast
THE STREAM

Παγετώνας Σοφία: Με ψωλόκρυο ξεκινάει το 2019 για να μην παίρνουμε θάρρος

Φόρος τιμής στην γνωστή συμπρωταγωνίστρια του Ανδρέα Μικρούτσικου το όνομα του νέου κύματος παγωνιάς


THE NEWSROOM · 2 Ιανουαρίου 2019

Δεν ξέρουμε τι όνειρα και resolutions κάνατε για το ολόφρεσκο 2019 αγαπητές φίλες και φίλοι, αλλά το νέο έτος αποφάσισε ήδη να τα βάλει στον πάγο. Μετά το πρώτο, αλλά ελπίζουμε όχι το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας που εμπνεύστηκε το όνομα του από Teenage Mutant Ninja Turtle, το δεύτερο δωράκι του 2019 θα πάρει το όνομά του από τη Σοφία Βόσσου, αν και δε θα είναι ακριβώς σαν να μπαίνει άνοιξη.

Πιο συγκεκριμένα, από την την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου έως το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019 η «Σοφία» θα ρίξει τις θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν σε πολλά μέρη της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, ενώ σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), το πάρτι θα κρατήσει ως την Κυριακή. Ο δε «Ραφαήλ» που πάγωσε το φαΐ της Πρωτοχρονιάς απομακρύνεται από σήμερα Τετάρτη 2 Ιανουαρίου προς τα ανατολικά, όπου αναμένεται να ποτίσει το διψασμένο χώμα των Δωδεκανήσων, των Κυκλάδων και της Κρήτης με βροχές και καταιγίδες.

Η φάση της Σοφίας θα ξεκινήσει από το Ιόνιο και τα δυτικά σήμερα το βράδυ, φέρνοντας στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Κεντρική Στερεά χιόνια, άγριο ψωλόκρυο, φουρτούνες στα πέλαγα και ανέμους πιο παγωμένους από τα αστεία μας. Το show θα φτάσει μέχρι και τη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένονται χιόνια αύριο Πέμπτη 3 Ιανουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση το meteo/ΕΑΑ έχει την ευγενή καλοσύνη να μας θυμίσει ότι αν και τα χιόνια είναι ωραία και διασκεδαστικά και τα έχει τιμήσει και ο Ύπο με το γνωστό του άσμα, θα πρέπει να προσέχουμε και πέντε πράγματα. Πιο συγκεκριμένα, να κλείνουμε την παροχή νερού προς τον ηλιακό θερμοσίφωνα, να ξέρουμε που είναι ο υδρομετρητής, να αδειάζουμε το νερό από το θερμοσίφωνα (ιδίως το βράδυ), να προσέχουμε αν υπάρχουν διαρροές από βρύσες και καζανάκια και να μην σπαταλούμε νερό χωρίς λόγο.

Ήρθε η ώρα να το γιορτάσει επιτέλους και ο Τάσος Αρνιακός, καθώς και οι πιο άγριες πιθανές προβλέψεις του μπορεί να πραγματοποιηθούν.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

 

 

 

 

 

 

 

Best of internet