Quantcast
THE STREAM

Ποδαρικό στο μακέτο του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης έκανε ο Πανίκας Ψωμιάδης για να ελέγξει τη φάση

Η παράνοια με τα ζωγραφισμένα εκδοτήρια του ΜΕΤΡΟ της συμπρωτεύουσας αποδεικνύει πως ζούμε σε μια χώρα – meme


THE NEWSROOM · 2 Ιανουαρίου 2019

Ακόμη και όταν βρίσκεται στην (υποτιθέμενη) τελική φάση της κατασκευής του, το ΜETΡΟ της συμπρωτεύουσας συνεχίζει να έχει άφθονο potential για γέλιο. Η αρχή έγινε λίγες μέρες πριν, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε μέχρι τη Θεσσαλονίκη για να εγκαινιάσει το έργο, χωρίς να πτοηθεί ιδιαίτερα από το ότι τα τραίνα έχουν ακόμη δύο τίμια χρονάκια μπροστά τους μέχρι να ξεκινήσουν τις διαδρομές.

Ο τόνος της όλης φάση δόθηκε φυσικά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ενώ το όλο σκηνικό του χώρου θύμιζε τα σκηνικά από τη θεατρική παράσταση στην οποία είχαμε όλοι συμμετάσχει στην Έκτη δημοτικού. Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας:

«Tο πιο γνωστό ανέκδοτο για την πόλη της Θεσσαλονίκης παύει να είναι πια ανέκδοτο και γίνεται πραγματικότητα.»

Στη συνέχεια προσπάθησε να φυλάξει τίμια τον κώλο του με κάτι διευκρινίσεις, αλλά γενικά στη ζωή δε χρειάζεται να είμαστε φλώροι και να προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τέτοιες επικές καταστάσεις, ακόμη κι αν δε θέλαμε να τις προκαλέσουμε:

«Είναι στο 95% ολοκληρωμένο το έργο σε ό,τι αφορά την κατασκευή των 13 πρώτων σταθμών και αυτό που λείπει είναι δύο πράγματα: οι συρμοί και ο ιδιοκτήτης του έργου, δηλαδή οι πολίτες της Θεσσαλονίκης που δικαιούνται μετά από τόσα χρόνια αναμονής να έχουν τη δυνατότητα μιας σύγχρονης υποδομής που θα αλλάξει την ποιότητα της ζωής τους και την καθημερινότητα τους.»

Σε κάθε περίπτωση, οι φωτογραφίες με τον Σπίρτζη, κάτι κίτρινα γιλέκα που είναι και της μοδός και τον Τσίπρα να κοιτάει σε ύφος Τραβόλτα είναι ανεκτίμητης αξίας:

«Κι αν κάναμε εγκαίνια χωρίς δημοσιογράφους;»

«Έπιασα ένα βαγόνι τόσο»

«Θα μου πεις μετά αυτοί οι Γάλλοι γιατί είναι εδώ;»

Όταν έχει χαθεί η αίσθηση του ΜΕΤΡΟ

Και κάπου εκεί στο βάθος, κρύβονται τρία μικρά εκδοτηριάκια

Όταν περιμένεις να δεις από πίσω τον Άραβα πρίγκηπα που έφερνε ο Βλάσης Τσάκας

Να σημειωθεί εδώ πως η παράσταση του πρωθυπουργού πραγματικά ενέπνευσε λογοτεχνικά την αντιπολίτευση, αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις τους. Πιο συγκεκριμένα, η Διοικούσα Επιτροπή ΝΔ Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για «εγκαίνια σε κυλιόμενες σκάλες», το Ποτάμι για «κακοστημένη κωμωδία» ενώ ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης για «παράσταση».

Κι επειδή ενός έπους μύρια…έπονται, μετά το πρωθυπουργικό team-άκι τη σκυτάλη πήρε ο άνθρωπος που περισσότερο από κάθε άλλον σε αυτή τη χώρα ενσάρκωσε την έννοια «installation με πόδια». Ο λαϊκοδεξιός διασκεδαστής της καρδιάς μας Παναγιώτης Ψωμιάδης επισκέφτηκε σήμερα τον ίδιο τόπο, όπου και φωτογραφήθηκε με το 100% ανέτοιμο ντεκόρ του σταθμού με το υπέροχο όνομα «Συντριβάνι».

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του Ζορό της πικρής πατρίδας, ο Παναγιώτης μας δήλωσε τα εξής:

«Λίγες ώρες μετά τα λαμπρά εγκαίνια του Μετρό στο σταθμό του Συντριβανίου από τον κ. Τσίπρα βρέθηκα και εγώ εκεί για να εκδώσω εισιτήριο από τα υπερσύγχρονα εκδοτήρια και να ταξιδέψω με τους καταπληκτικούς συρμούς του.
Μάταια… Συνάντησα μόνο ερημιά και μουσαμάδες στους οποίους επάνω …ζωγράφισαν τα εκδοτήρια των εισιτηρίων.
Λίγη τσίπα ρε παιδιά! Τουλάχιστον βάλτε ένα τέλος στην κοροϊδία, δεν μας αξίζει…»

Αυτό όμως που είναι πραγματικά υπέροχο, είναι οι φωτογραφίες από την επίσκεψη:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ02/01/2019Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΤο σταθμό Συντριβανίου του Μετρό Θεσσαλονίκης…

Gepostet von Παναγιωτης Ψωμιαδης am Mittwoch, 2. Januar 2019

Τελείωσε εδώ η παράνοια; Όχι βέβαια – στην Ελλάδα είμαστε. Για την ακρίβεια, η παράνοια κορυφώθηκε με τον γίγαντα Γρηγόρη Ψαριανό σε ρόλο ντετέκτιβ, ο οποίος λίγο πριν κλείσει ο χρόνος αποκάλυψε την πιθανή εμπλοκή της Βενεζουέλας και του Μαδούρο στην κατασκευή του ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης:

Η φίρμα βέβαια έχει συμβόλαια για παρόμοιες εργασίες στο ΜΕΤΡΟ της Αθήνας τουλάχιστον από το μακρινό 2013, αλλά δεν πειράζει, γιατί εμείς τον Γρηγόρη Ψαριανό τον αγαπάμε όπως είναι. Για την ακρίβεια, τον αγαπάμε ακόμη περισσότερο όταν είναι έτσι:

Best of internet