Quantcast
THE STREAM

Με ποσοστό που θα ζήλευε ο Σαντάμ ξανάγινε ο Σταύρος ηγέτης του Ποταμιού

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ψηφίστηκε για άλλη μια φορά πρόεδρος στο 3ο συνέδριο του κόμματος


THE NEWSROOM · 5 Νοεμβρίου 2018

Επειδή σίγουρα ανησυχούσατε, καταρχάς πρέπει να σας καθησυχάσουμε ότι  ο αρχηγός της ομάδας, Σταύρος Θεοδωράκης ανανέωσε για άλλη μια φορά το συμβόλαιό του με το Ποτάμι. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του πολυαναμενόμενου 3ου συνεδρίου του Ποταμιού, το αποτέλεσμα του οποίου εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες, αγρότες, λομπίστες και καθηγητές χάθα γιόγκα περίμεναν με κομμένη την ανάσα.

Η τελική έκβαση του πάντως αναμένεται να ενθουσιάσει τις λαϊκές μάζες, καθώς ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς έλαβαν το θριαμβευτικό 93,59%, ενώ το 6,41% έριξε λευκό. Με ποσοστό που θα ζήλευε και ο Σαντάμ υπερψηφίστηκε και η πολιτική απόφαση του κόμματος, η οποία πήρε ποσοστό 90,33%, ενώ η πρόταση του Γιώργου Αμυρά υπερψηφίστηκε από το 34,47% και έφαγε άκυρο από το 41,67% των συνέδρων, ενώ το λευκό επιλέχθηκε από το 23,86%. Να σημειωθεί εδώ πως η πρόταση Αμυρά και Ψαριανού ήθελε την εκλογική συνεργασία με τη ΝΔ.

Μετά το γύρο του θριάμβου, ο ηγέτης Σταύρος αναφέρθηκε στις 7 ολόφρεσκες θέσεις του κόμματος που μέλλεται να παίξουν καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις. Αυτές είναι: H πλήρης αποκομματικοποίηση του κράτους, η ανάδειξη της μεσαίας τάξης σε κεντρική λεωφόρο ανάπτυξης, η σύγχρονη ανοιχτή παιδεία χωρίς τις ιδεοληψίες του περασμένου αιώνα, ο σεβασμός όλων των ατομικών δικαιωμάτων χωρίς εκπτώσεις, η προστασία της γης, της θάλασσας και των ζώων, η διαγενεακή δικαιοσύνη ως πυξίδα για όλες τις οικονομικές και κοινωνικές αποφάσεις και η αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, με τελικό στόχο την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Ο Σταύρος της καρδιάς μας έκλεισε την τοποθέτηση του με έναν επικό λόγο, που μας θύμισε τον αντίστοιχο του Άραγκορν στο φινάλε της Επιστροφής του Βασιλιά:

«Φίλες και φίλοι,

Το Ποτάμι είναι ένας ζωντανός οργανισμός με λάθη και ατέλειες. Ένα Κίνημα που ποτέ δεν βολεύτηκε με την ακινησία και τη σιωπή. Ανέλαβα την ευθύνη για τις αποφάσεις συνεργασίας που πάρθηκαν το 2017.

Δεν κρύβομαι και δεν κρυφτώ στα δύσκολα και στα λάθη. Αλλά και όλοι εσείς, δεν πρέπει να κρυφτείτε. Πρέπει να δώσετε το μήνυμα, ότι το Ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Είναι εδώ και καλούμε τους πολίτες που παραμένουν ανήσυχοι για την πορεία της χώρας. Τους πολίτες που ποτέ δεν τους χαρίστηκε τίποτα να επιλέξουν στην πολιτική αυτούς που τους ταιριάζουν.

Αυτό το μήνυμα πρέπει να φτάσει στα αυτιά όλων των φίλων σας. Το Ποτάμι θα είναι δυνατό στην επόμενη Βουλή. Το πιστεύω και συνεχίζω! Έχουμε πολύ δουλειά αυτόν τον χειμώνα. Σας καλώ να αναλάβετε την ευθύνη για την επιτυχία του Κινήματος μας.

Για να κάνουμε τη χώρα ΑΛΛΙΩΣ.»

Τώρα ξέρουμε πως δεν πρόκειται να στερέψουμε σύντομα από περιοδείες (και γενικώς υπέροχες εμφανίσεις) του πιο φωτογενή πολιτικού ηγέτη της χώρας.

(πηγή)

Best of internet