Quantcast
THE STREAM

Κρήτη: Με ρακή αντί για σκιαγραφικό κέρασαν ηλικιωμένο που πήγε για αξονική

Στην λεβεντογέννα Κρήτη ακόμη και τα νοσοκομεία είναι φιλοξένα


THE NEWSROOM · 2 Νοεμβρίου 2018

Μια πρωτοποριακή προσέγγιση στον έλεγχο του πεπτικού συστήματος δοκίμασε το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου πριν δύο περίπου εβδομάδες, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς». Όλα ξεκίνησαν όταν ένας ηλικιωμένος Κρητικός πήγε μια βόλτα ως το νοσοκομείο για μια απλή εξέταση, συνοδευόμενος από συγγενή του.

Αυτό που έδωσε όμως στην τυπική εξέταση μια πιο πειραματική λογική ήταν τα δωράκια για τους γιατρούς που κουβαλούσε μαζί του ο ηλικιωμένος, όπως συνηθίζεται στην Κρήτη: Ένα μπουκάλι ρακή και μια κούτα καλτσούνια. Η αξονική τομογραφία που έπρεπε να κάνει όμως περιλαμβάνει το να πιει την ειδική σκιαγραφική ουσία διαλυμένη σε νερό.

Ένας επιτόπιος αυτοσχεδιασμός όμως κατέληξε στο να ποτίζουν τον ηλικιωμένο με τη ρακή που είχε μαζί του αντί για το σκιαγραφικό. Όταν μάλιστα ο εξεταζόμενος άρχισε να γκρινιάζει πως παραείναι δυνατό το stuff που του έδινε ο συγγενής του (ο οποίος δεν είναι άσχετος με τα επαγγέλματα υγείας), αυτός του απάντησε να μην ανησυχεί και ότι «το σκιαγραφικό έχει τη γεύση του γλυκάνισου, του ούζου. Συνέχισε να πίνεις…».

Η αλήθεια είναι πως ο Κρητικός πρέπει να έκανε πραγματικά φιλότιμη προσπάθεια να υπακούσει στις εντολές του συγγενή του, καθώς κάποια στιγμή άρχισε να κάνει εμετό, ενώ στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου που δεν είχε πάρει πρέφα, η εικόνα που έδιναν τα συμπτώματά του θύμιζε επικίνδυνα αυτή του εγκεφαλικού. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει άμεση κινητοποίηση του προσωπικού και να μεταφερθεί ο ασθενής στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου οι γιατροί κατάλαβαν τελικά τι έγινε.

Ευτυχώς τελικά αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και ο πρωταγωνιστής του πειράματος πήρε εξιτήριο και πήγε σπίτι του. Να σημειωθεί εδώ πως σύμφωνα με πληροφορίες της “Π”, η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ επέλεξε το ουδέν σχόλιον επί του θέματος.

Είναι πολύ θετικό το ότι η δημόσια υγεία της χώρας βρίσκεται στην πρωτοπορία της ιατρικής έρευνας, πόσο μάλλον όταν αξιοποιεί τα πατροπαράδοτα, τοπικά υλικά.

(πηγή)

 

Best of internet