Quantcast

Ο θρυλικός Τσίου γίνεται θεατρική παράσταση κι εμείς γουστάρουμε όσο το 2005, ίσως και περισσότερο

Σε περίπτωση που ψήνεστε για ένα νοσταλγικό flashback στην δεκαπενταυγουστιάτικη Αθήνα των 00s

Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα. Μια φράση που γεννά συγκεκριμένες εικόνες και συναισθήματα. Σαπίλα, ρούχλα, ζέστη που σε κάνει να θες να αλλάξεις δέρμα, σκέψεις για τον αν τελικά έχει νόημα η ζωή, αμφισβήτηση των όσων έχεις καταφέρει σαν άνθρωπος. Αυτά είναι για τους πολλούς. Υπάρχουν όμως και οι άλλοι, οι γνήσιοι Αθηναίοι, αυτοί που περιμένουν τον Δεκαπενταύγουστο για να αγαπήσουν ξανά την πόλη τους. Για εκείνους η Αθήνα τον Δεκαπενταύγουστο είναι σαν το ίντερνετ πριν τα social media, το Μεταξουργείο πριν τους φασαίους, τα Εξάρχεια πριν τους meta φούρνους με τα χαρουπόψωμα, τον Σύριζα πριν τον Τσίπρα, την Τσέλσι πριν τον Αμπράμοβιτς, τις ταινίες πριν τις streaming πλατφόρμες, το hip hop πριν την τραπ, την Θεσσαλονίκη πριν το μετρό. Με πιο απλά λόγια μια πόλη όχι τόσο κοσμοπολίτισσα και λαμπερή όσο τον υπόλοιπο χρόνο, αλλά σίγουρα πιο δική τους.

Σε αυτή ακριβώς την Αθήνα μας ταξιδεύει ο Τσίου. Μια ιδέα του Μάκη Παπαδημητράτου που ξεκίνησε ως μια low budget παραγωγή και εξελίχθηκε σε μια ταινία σύμβολο της καλτ κουλτούρας και του underground ελληνικού σινεμά. Πολλοί από εκείνους που ξεμένουν στην Αθήνα όταν κανείς δεν θέλει να είναι εκεί, έχουν σαν παράδοση να βλέπουν Τσίου εκείνες τις μέρες. Μια ιστορία γύρω από την ανάγκη για εύρεση μιας δόσης στην έρημο της δεκαπενταυγουστίατικης Αθήνας που μας ξεναγεί σε μια πόλη η οποία κάνει τις δικές της διακοπές και παίρνει μια ανάσα όσο ένα τεράστιο μέρος των εκατομμυρίων κατοίκων της γιολάρει στα νησιά. Μέσα από έναν αέναο κύκλο αναζήτησης drugs, το πιο αλλοπρόσαλλο παρεάκι του ελληνικού σινεμά, αποτελούμενο από φιγούρες της διπλανής πόρτας όπως ο Νώντας, η Τζένη, ο Γιάννης, o Σπύρος, η Αγνή, ο Μάκος, ο Μαξ και οι υπόλοιποι, μας παίρνουν μαζί τους στο ταξίδι τους σε μια Αθήνα που συνειδητά υπολειτουργεί.

Βλέποντας την ταινία πρέπει να είσαι πιθανώς αρκετά καλό παιδί αν δεν έχεις ταυτιστεί ούτε στο ελάχιστο με πρόσωπα και καταστάσεις και σίγουρα αρκετά περίεργος αν δεν έχεις γελάσει με ατάκες της που επιβιώνουν μέχρι και σήμερα. Εδώ που τα λέμε ο Τσίου μπορεί να γυρίστηκε το 2005 αλλά θα μπορούσε εύκολα να έχει γυριστεί και το 2023. Ίσως με λίγες διαφορές, όπως για παράδειγμα οι συνεννοήσεις μεταξύ Nώντα και Τσίου να γίνονταν μέσω Telegram και όχι τηλεφωνικά, τα λεφτά για τα ντίλια να στέλνονταν με irish και να μη δίνονταν χέρι με χέρι ή ο Κούκι να έστελνε με pin στο Google Maps τη Χαρά για να βρει Τσίου και Γιάννη στα σκαλάκια πίσω από τον Άγιο Παντελεήμονα και να τους δώσει το πράμα.  Πάντως για να μην έχουμε και έχετε παράπονο, ο Τσίου επανεμφανίζεται όντως το 2023, όμως αυτή τη φορά αντί για το σινεμά θα το δούμε στο θέατρο. Για την ακρίβεια από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 16 Ιουλίου η legendary ιστορία του παίρνει σάρκα και οστά στο θέατρο του Βοτανικού.

Τσιμπήστε εισιτηριάκι ΕΔΩ 

Η αλήθεια είναι πως η ταινία είχε έτσι κι αλλιώς μια αρκετά έντονη θεατρικότητα τόσο στις ερμηνείες, όσο και στη σκηνοθεσία και η μεταφορά της σε θεατρική παράσταση μας έχει ήδη κωλοψήσει. Τέτοιου είδους μεταφορές δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, όμως η διατήρηση σχεδόν όλου του αρχικού casting, μας προδιαθέτει για ένα αποτέλεσμα ανάλογο των προσδοκιών. Δίπλα στους ηθοποιούς της πολυβραβευμένης ταινίας, που ξαναμπαίνουν στους ρόλους τους, αυτή τη φορά πάνω στο θεατρικό σανίδι, ύστερα από 18 χρόνια Αλέξανδρο Παρίση (Τσίου), Μάκη Παπαδημητράτο (Νώντας), Αναστάση Κολοβό (Γιάννης), Αντώνη Τσιοτσιόπουλο (Στέλιος & Δίπλας), Καλλιόπη Τζερμάνη (Στέλλα), Στράτο Σωπύλη (Άγγελος & Μάριος Gamer 2), Γιάννη  Μητά (Μπιλ),  Νικήτα Παπαδόπουλο (Νικήτας), Πέτρο Γιωρκάτζη (Κούκι), Ρεγγίνα Μανδηλάρη (Φίλη της Παμ), Φωτεινή Καρδάκου (Παμ) μαθαίνουμε και για τις εξής μεταγραφές αεροδρομίου οι οποίες προστίθενται στο ρόστερ του ΤΣΙΟΥ: Στάθης Σταμουλακάτος (Τζάνκι και πελάτης), Τραϊάνα Ανανία (Τζένη), Δημήτρης Καπετανάκος (Τάκος), Δάφνη Λιανάκη (Αγνή), Κώστας Φυτίλης (Σταύρος), Στέλιος Δημόπουλος (Δημήτρης Gamer 1), Θάνος Αλεξίου (Μίλτος Μπαφάκιας & Λάκης), Fuerza Negra (Μαξ & Σκακιστής), Μυρτώ Πετροχείλου (Χαρά),  Αιμιλία Σιαφαρίκα (Όλγα).

Στο ρόλο του Τσίου πριν 18 χρόνια και τώρα ο Αλέξανδρος Παρίσης

Στο ρόλο του Νώντα πριν 18 χρόνια και τώρα ο Μάκης Παπαδημητράτος

Στο ρόλο του Γιάννη πριν 18 χρόνια και τώρα ο Αναστάσης Κολοβός

Στο ρόλο της Τζένης 18 χρόνια πριν η Τζένη Θεωνά, τώρα η Τραϊάνα Ανανία

Στο ρόλο του Τάκου 18 χρόνια πριν ο Μάκης Αρβανιτάκης, τώρα ο Δημήτρης Καπετανάκος

Ο Αντώνης Τσιοτσιόπουλος πριν 18 χρόνια στον Τσίου, τώρα στο ρόλο του Στέλιου

Για περισσότερα χωθείτε στη σελίδα του Τσίου στο Instagram 

Τα πράγματα λοιπόν είναι απλά και δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη προσπάθεια για να σας πείσουμε. Όσοι δεν έχετε δει την ταινία να η ευκαιρία σας για εξιλέωση. Όσοι πάλι την έχετε δει, ξέρετε από πρώτο χέρι ότι το καλοκαίρι στην Αθήνα το να παρακολουθήσει κανείς ξανά τη σύγχρονη μητροπολιτική Οδύσσεια του Τσίου και της παρέας του είναι πάντα μια καλή ιδέα. Βλέπετε υπάρχουν κάποιες ιστορίες που δεν χρειάζονται βαθιά νοήματα και κρυφά μηνύματα για σε κερδίσουν. Ο Τσίου μπήκε στις καρδίες μας και έμεινε εκεί γιατί χωρίς φίλτρα και political correct ενοχές, μοιράστηκε μαζί μας ένα αυθεντικό και διαχρονικό feel good στόρι που μας κάνει να περνάμε καλά με το να είναι απλά ο εαυτός του. Ε πώς να μην ανυπομονούμε να τον συναντήσουμε ξανά;

 

Best of internet