Quantcast
THE STREAM

Μούφα παπάδες πάντρευαν κόσμο σε κτήμα στη Βαρυμπόμπη, γαμήλιος κουβάς για πάνω από 50 ζευγάρια

Το εκκλησιαστικό καρτέλ δεν αναγνωρίζει τα ράσα από την ελεύθερη αγορά


THE NEWSROOM · 17 Σεπτεμβρίου 2018

Τέλος έλαβε μια εξαιρετικά πετυχημένη βιοτεχνία ακάλυπτων γάμων που είχαν στήσει τρεις ρασοφόροι εντερπρενέρ στα βόρεια προάστια της Αθήνας, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει αποκλειστικό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής. Η επιχείρηση, η οποία πέτυχε να ενώσει πάνω από 50 ζευγάρια, μπήκε στο στόχαστρο των αρχών όταν κάποια από τα ζευγάρια αποφάσισαν να παραστρατήσουν παίρνοντας διαζύγιο, με αποτέλεσμα να πληροφορηθούν με αρκετά χρόνια καθυστέρηση ότι δεν είναι παντρεμένοι.

Η υπόθεση έγινε ακόμη πιο πολύπλοκη όταν διαπιστώθηκε ότι μπορεί μεν σύμφωνα με την Εκκλησία να μην παντρεμένοι γιατί οι τρεις παπάδες δεν ανήκαν σε επίσημο ορθόδοξο franchise, για το κράτος όμως ο γάμος ισχύει κανονικότατα, δεδομένου του ότι α) ο γάμος είχε δηλωθεί στο Δήμο της περιοχής και του ότι β) είχε ανοιχτεί οικογενειακή μερίδα για να δηλωθούν τα παιδιά.
Μετά από πολύ beef μεταξύ Μητρόπολης και ληξιαρχείου, τελικά το όχι και τόσο ιερό μυστήριο λύθηκε όταν ανακαλύφθηκε ότι οι τρεις παπάδες ήταν freelancer.  Ο ένας μάλιστα από την τριάδα που είχε αποτελέσει κάποτε τουλάχιστον κανονικός παπάς, είχε καταδικαστεί και για απάτη. Το τρίο Στούτζες είχε καταφέρει να παντρέψει δεκάδες ζευγάρια στο συγκεκριμένο κτήμα, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι για πολύ κόσμο τουλάχιστον, τα ράσα κάνουν τον παπά.

Όπως δήλωσε σχετικά ο αρμόδιος μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας:

«Όπως πληροφορήθηκα στη συνέχεια, το πρόβλημα αφορούσε περισσότερους από 50 γάμους που είχαν γίνει πριν από το 2010. Εγώ, χωρίς να ξέρω ακόμα τι είχε συμβεί, όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, άλλαξα τον κανονισμό ώστε να μην έρχονται ιερείς από άλλες μητροπόλεις γιατί μέχρι τότε πηγαινοέρχονταν διάφοροι στην περιοχή.

Οι τρεις ρασοφόροι ακολούθησαν κατά γράμμα το τελετουργικό και οδήγησαν περισσότερα από 50 ζευγάρια στο χορό του Ησαΐα, μόνο που δεν ανήκαν στην Εκκλησία. Πληροφορήθηκα ότι ο ένας από αυτούς που τέλεσαν τους γάμους για τους οποίους συζητάμε προερχόταν από τη Μητρόπολη Μεγάρων αλλά είχε παυτεί από τα καθήκοντά του και αντιμετώπισε τη Δικαιοσύνη γιατί εκτός από το εκκλησιαστικό είχε υποπέσει και σε ποινικό αδίκημα.»

H υπόθεση πλέον ανήκει στα δικαστήρια, καθώς όπως σημειώνει ο μητροπολίτης, «οι γάμοι αυτοί μπορούν να κριθούν έγκυροι μόνο με δικαστική απόφαση». Να σημειωθεί πως δεδομένου του ότι στην ευρύτερη περιοχή γίνονται εκατοντάδες γάμοι κάθε χρόνο, πολλοί εκ των οποίων μάλιστα σε εκκλησάκια που είναι μέσα στα εν λόγω κτήματα, είναι πάρα πολλοί οι εντερπρενέρ που ψάχνουν να σπρώξουν κανένα μυστήριο – από μπανάλ απατεώνες μέχρι και παλαιοημερολογίτες. Χρειάστηκε ειδική απόφαση του μητροπολίτη, η οποία εξουσιοδοτεί μόνο ιερείς της μητρόπολης να παντρεύουν και να βαφτίζουν στην περιοχή για να περιοριστούν αυτά τα περιστατικά.
Όλο αυτό από την άλλη μπορεί να είναι και επιχείρημα για να ανοίξει το κλειστό επάγγελμα που λέγεται παπάς.

 

(πηγή)

Best of internet