Quantcast
THE STREAM

Ούνα ράτσα και ενάντια στα εμβόλια φαίνεται πως είναι η Ελλάδα με την Ιταλία

Κάνουμε εξαγωγή το αντιεμβολιαστικό κίνημα στην απέναντι μεριά της Αδριατικής


THE NEWSROOM · 11 Ιουλίου 2018

Δεν είναι όπως φαίνεται μόνο η δύστυχη χώρα μας αυτή που απειλείται από το αλλόκοτο τέρας που ονομάζεται αντιεμβολιαστικό κίνημα αγαπητές φίλες και φίλοι. Ήρθε η ώρα και της χώρας που βρίσκεται στην απέναντι μεριά της Αδριατικής να βιώσει αυτήν την κατάσταση, όπως διαπίστωσε την προηγούμενη εβδομάδα ένας από τους κορυφαίους αθλητές της.

Ο Ιβάν Ζάιτσεφ (ο οποίος είναι μέλος της εθνικής ομάδας βόλεϊ της Ιταλίας και έχει πάρει και ολυμπιακό μετάλλιο) ανέβασε απλώς μια φωτογραφία με το μικρό παιδί του στο Instagram την προηγούμενη εβδομάδα.   Η ηλικίας 7 μηνών κόρη του είχε μόλις κάνει ένα εμβόλιο και ο Ζάιτσεφ ήθελε να τονίσει ότι το έκανε παλικαρίσια.

Ναι, μπορείτε να φανταστείτε τι συνέβη: Οι γκουρού του αντιεμβολιαστικού κινήματος του την έπεσαν στα σχόλια αναφέροντας τις γνωστές θέσεις τους, όπως ότι τα παίρνει από τις φαρμακευτικές αλλά και ακόμη χειρότερα. Όπως σχολίασε ο ίδιος στον Guardian:

«Ήθελα να μοιραστώ αυτή τη στιγμή σαν γονιός και να συγχαρώ την κόρη μου που χαμογελούσε καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Καταλαβαίνω πως είμαι δημόσιο πρόσωπο και ότι κάνω έχει συνέπειες, όμως σε καμιά περίπτωση δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Δέχομαι να επιτίθενται σε μένα, όμως όταν εύχονται το παιδί σου να αρρωστήσει, αυτό σε κάνει έξαλλο.»

Aυτό το περιστατικό ήταν μόνο η αρχή. Εκτός από το να κυνηγάει τους παραπάνω φωστήρες, οι ιταλικές αρχές έπρεπε πέρσι να ασχοληθούν επίσης με κάτι που λέγεται πάρτι ιλαράς – μια ιδέα που θέλει τους γονείς να φέρνουν άρρωστα και υγιή παιδιά κοντά για να κολλήσουν την ασθένεια και να αποκτήσουν αντισώματα χωρίς εμβόλια, δηλαδή «φυσική ανοσία».

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η μικρή αυτή σέχτα έχει πάρει τα πάνω της μετά από την άνοδο της τελευταίας κυβέρνησης στην εξουσία. Για παράδειγμα, η νέα υπουργός Υγείας Τζούλια Γκρίλο πρόσφατα αποφάσισε πως τα παιδιά θα μπορούν να έρχονται στο σχολείο χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού από γιατρό, κόντρα στο νόμο της προηγούμενης Υπουργού, Μπεατίς Λορεντσίν, που είχε καθορίσει 10 εμβόλια ως υποχρεωτικά.

Ταυτόχρονα, η ιλαρά εμφανίζει άνοδο στη χώρα με 4885 περιστατικά το 2017, τα οποία σημαίνουν πως η Ιταλία παίρνει το χρυσό μετάλλιο ιλαράς στην Ευρώπη μετά τη Ρουμανία, καθώς ήδη το 2018 έχει 1700 περιστατικά με 4 θανάτους. Όπως σχολίασε ο καθηγητής μικροβιολογίας σε πανεπιστήμιο του Μιλάνου Ρομπέρτο Μπουριόνι:

«Δυστυχώς είναι γεγονός πως η εξάπλωση της ιλαράς στην Ιταλία είναι αντίστοιχη με χώρες όπως η Ναμίμπια. Αντικειμενικά όσοι επισκέπτονται τη χώρα κινδυνεύουν να προσβληθούν από την αρρώστια.»

Σημαντική ευθύνη για το ζήτημα έχουν οι παλινωδίες του Κινήματος των 5 Αστέρων που κυβερνά, καθώς ο ιδρυτής του Μπέπε Γκρίλο έχει δηλώσει στο παρελθόν πως τα εμβόλια μπορεί να είναι το ίδιο επικίνδυνα με τις ασθένειες, ενώ το κόμμα του έχει προτείνει και νόμο ενάντια στον εμβολιασμό, αν και άλλαξε απόψεις πριν τις εκλογές του Μαρτίου. Ταυτόχρονα μια σειρά από φήμες, ανυπόστατες έρευνες και μια συγκεκριμένη δικαστική απόφαση έχουν διογκώσει το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Τότε, η οικογένεια ενός αυτιστικού παιδιού είχε αποζημιωθεί από το δικαστήριο καθώς θεωρήθηκε ότι το εμβόλιο μπορεί να ευθυνόταν για τον αυτισμό. Τελικά η απόφαση ανατράπηκε στην έφεση, όμως η είδηση συνέχισε να κινείται. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι το συγκεκριμένο “κίνημα” θα το βλέπουμε μπροστά μας για καιρό.

(Πηγή)

Best of internet