Quantcast
THE STREAM

Η σημερινή απορία της Εισαγγελέως για την Ηριάννα μας θυμίζει πόσο παράλογη είναι αυτή η δίκη

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο στη φυλακή, η Ηριάννα και ο Περικλής δικάζονται ξανά στο Εφετείο


THE NEWSROOM · 10 Μαΐου 2018

Σε δεύτερο βαθμό εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή, οι οποίοι προσπαθούν να πείσουν την ελληνική δικαιοσύνη για την αθωότητά τους.

Ο Περικλής και η Ηριάννα καταδικάστηκαν πέρυσι το καλοκαίρι σε 13 χρόνια φυλάκισης με μοναδικό στοιχείο ένα κατεστραμμένο δείγμα DNA. Και οι δύο, κλείνουν περίπου ένα χρόνο μέσα στη φυλακή.

Η σημερινή δικάσιμος ξεκίνησε λίγο μετά τις 9, με τον σύντροφο της Ηριάννας, Κωνσταντίνο, να καταθέτει ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Και κάπως έτσι, η Εισαγγελέας άρχισε να ρωτάει τον Κωνσταντίνο πράγματα για τη ζωή του, τη στρατιωτική του θητεία και τη σχέση του με την Ηριάννα. Ειδικά στο τελευταίο, όπως  φαντάζεστε, η Εισαγγελέας έδωσε πόνο, ζητώντας από τον Κωνσταντίνο να επιβεβαιώσει ότι γνωρίστηκε με την Ηριάννα σε συναυλία του Ψαραντώνη.

Όπως και να χει, δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε τέτοια ωραία στη δίκη της Ηριάννας και του Περικλή. Να για παράδειγμα, στην τελευταία δικάσιμο, στις 22 Μαρτίου, στην αίθουσα είχε ακουστεί ότι:

«Η Θεσσαλία είναι ανταρτομάνα»

Ο Πρόεδρος είχε υπονοήσει τότε ότι είναι πιθανό ο Περικλής να είναι εξοικειωμένος με τα όπλα, λόγω της θεσσαλικής του καταγωγής, αφού «η Θεσσαλία είναι ανταρτομάνα». Αυτή η ζουμερή δήλωση του προέδρου προέκυψε όταν ο πατέρας του Περικλή κατέθεσε ότι ο γιος του δεν έχει πιάσει ποτέ όπλο:

Πρόεδρος: Παρ’ ό,τι είναι απ’ τη Θεσσαλία;
Μάρτυρας: Τί σχέση έχει αυτό;
Πρόεδρος: Ε, είναι ανταρτομάνα η Θεσσαλία.

και ότι

«Δεν έχω ξαναδεί δει τόσο ζέση για άλλους αναρχικούς κατηγορούμενους. Έχουν γίνει και βανδαλισμοί για την υπόθεσή του»

Αναφερόμενος πάλι στον Περικλή, ο Πρόεδρος προσπαθούσε να αποδείξει την ενοχή του, τονίζοντας ότι η καταδίκη του έγινε αιτία βανδαλισμών στο κέντρο της Αθήνας:

Πρόεδρος: Τι σας είπε για τα όπλα;
Μάρτυρας: Μου είπε ότι δεν τα ξέρει, ότι δεν τα έχει πιάσει, ούτε που τα έχει δει.
Πρόεδρος: Πολιτικά σε ποιον χώρο ανήκει; Όχι ότι έχει σημασία, όχι ότι είναι κακό να είναι αντιεξουσιαστής.
Μάρτυρας: Δεν έχει σχέση.
Πρόεδρος: Βλέπω ότι υποστηρίζεται από αντιεξουσιαστικές οργανώσεις γιαυτό ρωτάω.
Μάρτυρας: Ε, τι να πω;
Εισαγγελέας: Δεν είναι παράνομο να είναι κανείς αναρχικός αλλά δεν έχω δει τόσο ζέση για άλλους αναρχικούς κατηγορούμενους. Έχουν γίνει και βανδαλισμοί για την υπόθεσή του. Μου κάνει εντύπωση.

Ενώ παλιότερα, στις 17.7 του περασμένου χρόνου, η καταδικαστική απόφαση βασίστηκε ΚΑΙ στον παρακάτω συλλογισμό.

«Η Βαρκελώνη είναι γνωστή για τις τρομοκρατικές της οργανώσεις»

Άλλο ένα ενοχοποιητικό στοιχείο στα μάτια της έδρας ήταν το γεγονός ότι ο Περικλής και ο τότε συγκάτοικός του, Κωνσταντίνος, είχαν πραγματοποίησει ταξίδι στην Ισπανία και, συγκεκριμένα, στη Βαρκελώνη:

«Γίνονται ταξίδια στο εξωτερικό, όπως στη Βαρκελώνη του Περικλή Μπ. και του Κωνσταντίνου Π., αδικαιολόγητα, όχι για αναψυχή, ήτοι σε πόλη της Ισπανίας που είναι γνωστή για την εκεί δράση ανάλογων τρομοκρατικών οργανώσεων»

Γνωρίστε καλύτερα τον παραλογισμό, με αυτό το βίντεο που έφτιαξαν πρόσφατα οι φίλοι της Ηριάννας.

Best of internet