Quantcast
THE STREAM

Nα αποκαθηλωθεί ένας τεράστιος μπλε φαλλός από τοίχο ζητούν κάτοικοι της Στοκχόλμης

Ούτε λίγο δεν συγκίνησε τους Σουηδούς το έργο της street artist με το όνομα «Fuck the World»


THE NEWSROOM · 14 Απριλίου 2018

Ένα πενταόροφο κτίριο έχει καταλάβει ένα ζωγραφισμένο μπλε πέος στη μακρινή Στοκχόλμη της Σουηδίας από την περασμένη Τετάρτη,  ένα έργο που επιμελήθηκε η street artist Carolina Falkholt και που του έδωσε το όνομα «Fuck the World».

Το θεόρατο μπλε πέος έχει διχάσει την κοινή γνώμη στη Σουηδία τις τελευταίες μέρες, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται ότι αποτελεί προσβολή για τους ίδιους.

Από την άλλη, μέρος των κατοίκων έχει αγκαλιάσει με θέρμη το γκράφιτι της street artist, θεωρώντας ότι αποτελεί «σημαντικό μέρος της συζήτησης για τη σεξουαλικότητα, το σώμα και το φύλο».

Ωστόσο, λόγω των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί από το έργο της Carolina Falkholt, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του κτιρίου, Atrium Ljungberg, που είχε προτρέψει στο παρελθόν καλλιτέχνες να βγάλουν την ψυχούλα τους πάνω στον τοίχο της πολυκατοικίας, αποφάσισαν να το καλύψουν μέσα στις επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρείας, Camilla Klimt, αν και παραδέχτηκε ότι «η κουλτούρα και η τέχνη είναι σημαντικές για την ανάπτυξη του αστικού περιβάλλοντος» αλλά και ότι τους ενδιαφέρει η καλλιτεχνική ελευθερία, δήλωσε ότι πρέπει να σεβαστούν τη γνώμη των κατοίκων.

Η street artist εμφανίζεται τώρα δυσαρεστημένη καθώς αντίστοιχο δικό της γκράφιτι στη Νέα Υόρκη (σε ρόζ βέβαια εκδοχή) είχε επίσης επικαλυφθεί, λίγες μέρες μετά τα αποκαλυπτήρια. Η ίδια μάλιστα περίμενε, μάλλον αδίκως,  ότι η δουλειά της θα γνώριζε μεγαλύτερη αποδοχή στη Στοκχόλμη.

Best of internet