Quantcast
THE STREAM

Με ένα συγκινητικό «ΧΕΣ’ΤΑ» έκλεισε την ομιλία του ο πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας

Ο απερχόμενος υπουργός Μετανάστευσης βρήκε τις κατάλληλες λέξεις για να πλαισιώσει την αποχώρησή του


THE NEWSROOM · 2 Μαρτίου 2018

Μετά από τον μίνι ανασχηματισμό που έγινε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ήρθε η ώρα για την παράδοση της σκυτάλης των απερχόμενων υπουργών προς τους διαδόχους τους. Σε μια τέτοια σκυταλοδρομία στο Υπουργείο Μετανάστευσης, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ κι ασήκωτο, με τον απερχόμενο υπουργό Γιάννη Μουζάλα να είναι εμφανώς συγκινημένος.

«Εγώ δεν μπορώ, δεν βγαίνει άλλο». Με αυτά τα λόγια ο, εμφανώς καταβεβλημένος, Γιάννης Μουζάλας αναφέρθηκε ουσιαστικά στους λόγους της αποχώρησής του από το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, κατα τη διάρκεια της τελετής παράδοσης.

«Όταν ανέλαβα ήξερα ότι η μετανάστευση θα με ταπεινώσει», ανέφερε, ενώ όπως διαβάζουμε εδώ, ο απερχόμενος υπουργός δυσκολευόταν να συνεχίσει την ομιλία του από τη συγκίνηση, οπότε  σε κάποιο σημείο είπε: «Έχω εδώ διάφορα γραμμένα… χέσ΄τα… δεν μπορώ τώρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το tvxs.gr, η αποχώρησή του από την υπουργική θέση ήταν μια προσωπική απόφαση του Γιάννη Μουζάλα, ενώ φέρεται να είχε ζητήσει στο πρόσφατο παρελθόν από τον πρωθυπουργό να τον αποδεσμεύσει. Μάλιστα η επιβάρυνση της υγείας του φαίνεται ότι ήταν καταλυτική, αφού ο κ. Μουζάλας είχε νοσηλευτεί πρόσφατα με υπερκόπωση και ο ίδιος έκρινε πως δεν είναι σε θέση να συνεχίσει το έργο του.

Best of internet