Quantcast
THE STREAM

Με επιτυχία συνέλαβε η ΕΛΑΣ τους αλληλέγγυους στην κατάληψη της Θεσσαλονίκης

Την ίδια ώρα οι φασίστες που έκαψαν το κτίριο της κατάληψης παραμένουν ελεύθεροι


THE NEWSROOM · 23 Ιανουαρίου 2018

Αφού ακροδεξιοί και φασίστες επιτέθηκαν στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο και έκαψαν την κατάληψη Libertatia,  οι αρχές αποφάσισαν να βάλουν τέλος σε αυτή την υπόθεση και να τιμωρήσουν τους πραγματικούς εγκληματίες, δηλαδή τους αντιεξουσιαστές και αντιφασίστες που διαμαρτυρήθηκαν για τη φασιστική βία της Κυριακής.

Έτσι, ενώ την Κυριακή τα ΜΑΤ περιόρισαν τη λειτουργία τους σε ρόλο αμπαζούρ την ώρα που ένα ολόκληρο κτίριο καιγόταν για ώρες, χθες προχώρησε σε 5 συλλήψεις αντιεξουσιαστών αφού πρώτα τους φλόμωσε στο χημικό και στα δακρυγόνα,  κατά τη διάρκεια πορείας που διοργανώθηκε με αφορμή τα περιστατικά της προηγούμενης ημέρας.

Η φάση γενικά πήγε κάπως έτσι:

Οι αντιεξουσιαστές που συνελήφθησαν κατηγορούνται τώρα για 7 πλημμελήματα και ένα κακούργημα, ενώ θα παραμείνουν μέσα μέχρι την Παρασκευή, για να αποφασίσει τότε τελικά η Δικαιοσύνη αν θα προφυλακιστούν ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι. Ένα δίλημμα που φυσικά δεν προέκυψε στην περίπτωση των ακροδεξιών μακεδονομάχων, επειδή  η αστυνομία δεν ψήθηκε έτσι κι αλλιώς να κάνει έστω και μισή προσαγωγή, όταν έκοβαν βόλτες στην πόλη και πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους και καταλήψεις.

Best of internet