Quantcast
THE STREAM

Περισσότερο Ευρωπαίοι και λιγότερο θεριακλήδες από σήμερα οι Έλληνες

9.6% μείωση σημειώθηκε στους καπνιστές από το 2012


THE NEWSROOM · 13 Ιανουαρίου 2018

Σπουδαία νέα έφτασαν σήμερα, αγαπητοί φίλοι, από την ΚΑΠΑ Research, που βρήκε σε πρόσφατη έρευνά της ότι οι καπνιστές στην Ελλάδα έχουν μειωθεί κατά 9.6% από το 2012.

Μετά από 4 μνημόνια και 8 χρόνια κατήφειας, προσεγγίσαμε επιτέλους το ευρωπαϊκό πρότυπο και αποφασίσαμε ότι περνάμε τόσο ωραία που θέλουμε να επιμηκύνουμε το προσδόκιμο της ζωής μας, κόβοντας τις κακές συνήθειες, όπως είναι το κάπνισμα.

Καθοριστικό ρόλο υποπτευόμαστε ότι έπαιξαν αυτές οι τεράστιες φωτογραφίες πάνω στα πακέτα με τα σάπια δόντια, τα τρυπημένα στέρνα, αλλά και στις μωρουδιακές πιπίλες με ενσωματωμένα τσιγάρα.

Για να μιλήσουμε με αριθμούς, η έρευνα βρήκε ότι πλέον καπνίζει το 27.1% των Ελλήνων αντί του 36.7 που κάπνιζε το 2012 (χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε αν συμπεριλαμβάνονται και ατμιστές).

Σύμφωνα, επίσης, με έρευνες της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) μείωση της τάξης του 33.3% σημειώθηκε και στις ηλικίες 16-24, δηλαδή στη νεότερη ηλικιακή ομάδα.

Υπάρχει, ακόμα, μεταξύ του 2007 και του 2016 η κατανάλωση των τσιγάρων μειώθηκε κατά 49%, ενώ το 88.1% των ερωτηθέντων θεωρεί τη μείωση του καπνίσματος ως εθνικό στόχο.

Πόσο Ευρωπαίοι αισθάνεστε σήμερα;

Best of internet