Quantcast
THE STREAM

Αυτό το βίντεο για τον θάνατο του Παντελίδη κάνει άνεργο τον ντίλερ του Λιακόπουλου

Αυτή η χώρα παράγει περισσότερη θεωρία συνωμοσίας από όση μπορεί να καταναλώσει


THE NEWSROOM · 5 Οκτωβρίου 2017

H συνωμοσιολογία είναι μια πραγματική επιστήμη στην Ελλάδα, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι τυχαία η όλο και μεγαλύτερη επιρροή συνωμοσιολογικών θεωριών όπως ότι τα αεροπλάνα που πετάνε και τα εμβόλια που προβλέπονται για τα παιδιά είναι για το κακό μας.

Αυτή η παράνοια άγγιξε και τη μνήμη του λαϊκού τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη, ο οποίος έμεινε στην ιστορία για το πόσο γρήγορα (και πρακτικά με δικά του μέσα) έγινε μεγάλο όνομα στο χώρο του. Ο Παντελίδης ήταν ένας πολύ αγαπητός καλλιτέχνης για το ελληνικό κοινό και δεν έχει ξεχαστεί από τους οπαδούς τους, μερικοί από τους οποίους μάλιστα ακόμη αφήνουν λουλούδια στον τόπο που σκοτώθηκε με τραγικό τρόπο.

Φυσικά οι βαρεμένοι της συνωμοσιολογίας δεν πτοούνται από μια τέτοια δύσκολη κατάσταση. Μάλιστα στον ένα περίπου χρόνο από το θάνατο του άτυχου τραγουδιστή, ανέβηκε στο Youtube και ένα βίντεο που κάνει ντόρο αυτές τις μέρες, όπου οι επιστήμονες εξηγούν πως ο Παντελίδης άφησε πίσω ολόκληρη προφητεία για το πως τον έφαγαν μπαμπέσικα άτομα από το χώρο που κινούνταν. Οι οποίοι φυσικά παίρνουν διαταγές από εκεί πάνω.

Το hot υλικό της συνωμοσίας είναι ένα ποστ facebook που είχε κάνει ο Παντελίδης (όπου ανέφερε το «Πρεμιέρα πλησιάζει, κόλλησε το γκάζι») και διάφορα στίχοι από τραγούδια, όπου υποτίθεται ότι αφήνει σπόντες για το ότι θα πεθάνει μαζί με μια δόση αριθμολογίας που είναι το στάνταρ σε κάτι θεωρία συνωμοσίας που σέβεται τον εαυτό της. Εκεί που απογειώνεται η φάση είναι σε ανάλυση στίχων από το «Λιώμα σε Γκρεμό», αφού φυσικά ακουστεί ανάποδα.

To να βάζεις δίσκους να παίζουν ανάποδα είναι κλασσική γαμάτη φάση με την οποία μπορείς να ακούσεις τους Beatles πχ να μιλάνε για τη θυσία παρθένων σκίουρων στον Εωσφόρο ή κάτι σχετικό. Εδώ πέρα οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει (με αρκετά δημιουργική ακοή) τον Παντελίδη να λέει τα εξής:

«Ω, Άδη, ω, ναι, έρχεσαι, Ομέρ και Σαμοήλ, ω, το ‘φαγες έτσι, ω άθεε με, εγώ δεν ξέρω, ω κατάλαβες, εγώ δεν ξέρω, μωρό μου μη μου λες, Θέψιν έχει, αίμα έχει φαιδρέ, α έχει, αίμα και η φίλη, α έχει, αίμα και η τσιρόδα, α, έχει, το έλεος σου θα’ ναι με Ουχά»

Φυσικά σε αυτές τις ερμηνείες ο Παντελίδης μπορεί εξίσου εύκολα να αναφέρεται στον καλόγερο Σαμουήλ από το Κούγκι, σε χαρακτήρα από το Ταλμούδ ή στον παλιό στόπερ της Ίντερ (τρελό ντουέτο ο Σάμουελ με το Λούσιο τότε). Το οποίο σημαίνει διασκεδάστε ελεύθερα, αλλά μη δίνετε και πολλή σημασία.

 

Best of internet