Quantcast
THE STREAM

«Ναι, Eίμαστε Nαζί»: Αποκαλυπτικό βίντεο με χρυσαυγίτες να αποκαλύπτουν τον πραγματικό τους εαυτό

Πέσαμε όλοι από τα σύννεφα


Κορίνα Πετρίδη · 18 Σεπτεμβρίου 2017

Αποκαλυπτικό βίντεο κυκλοφόρησε σήμερα, ανήμερα της τέταρτης επετείου δολοφονίας του Παύλο Φύσσα, από τους Γιάννη Μπασκάκη και Δημήτρη Ψαρρά στην Εφημερίδα των Συντακτών, με αποσπάσματα από ομιλίες του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Ηλία Κασιδιάρη, του Γιάννη Λαγού και άλλων.

Ενδεικτικά, στο βίντεο ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής ομολογούν ότι είναι φασίστες και ναζί:

Ναι φασίστες είμαστε. Τι άλλο κακό χειρότερο θα σας συμβεί; και
Ναι είμαστε φασίστες, ναι είμαστε ναζί, ναι είμαστε ό,τι θέλετε, αλλά δεν είμαστε κλέφτες. Είτε σας αρέσει είτε όχι

Ότι είναι κόμμα με κάθετη ιεραρχία, στρατιωτική δομή και σκληρή πειθαρχία:
Στη Χρυσή Αυγή υπάρχει ιεραρχία και αυτή η ιεραρχία είναι που ακολουθούμε και όχι η κοινοβουλευτική ιεραρχία και
Η Χρυσή Αυγή είναι ένας στρατός. Ορίζονται αρμοδιότητες, καθορίζουμε πράγματα και λειτουργούμε.

Ότι πολιτική τους είναι η βία:
Έχουνε πέσει κατά καιρούς και κάποιες ψιλές, έχετε σηκώσει και το χέρι, ενίοτε το σηκώνετε και το χέρι, δεν έχουμε πρόβλημα να το πούμε.

Ότι λειτουργούσαν ως «εκκαθαριστές»:
Εμείς είμαστε οι μαχητές που θα ακονίσουν αν χρειαστεί τις ξιφολόγχες στο πεζοδρόμιο! Να ελευθερώσουμε τις πατρίδες μας από τον Εβραίο που έχει καθίσει στο σβέρκο ολόκληρου του κόσμου!

Το βίντεο δημοσιεύεται σε μία πολύ κρίσιμη φάση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, όπου ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι 179 πρώτες δικάσιμοι και μπαίνει σταδιακά στην τελική της ευθεία. Υπενθυμίζουμε ότι τα ηγετικά της στελέχη έχουν κατηγορηθεί για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, την επίθεση στους Αιγύπτιους Αλιεργάτες, καθώς και για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σήμερα, ένα ακόμα βίντεο κυκλοφόρησε στον Τύπο από το καθιερωμένο χρυσαυγίτικο μνημόσυνο της Πηγάδας του Μελιγαλά. Όταν παρευρισκόμενος πολίτης έβρισε τον Ηλία Κασιδιάρη, που είχε φτάσει στο σημείο με συνοδεία για να καταθέσει στεφάνι, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, με ύφος νταή που ετοιμάζεται για ταβερνόξυλο, του απάντησε: «Έλα πάνω εσύ. Όχι εδώ στο χώρο, θα σε περιμένω εγώ πάνω. Θα σε περιμένω παλιοαρχίδι».

 

Best of internet