Quantcast
THE STREAM

20 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν από γουρνοπούλα σε πανηγύρι της Μεσσηνίας

Η εκδίκηση των γουρουνιών είναι μάλλον ένα πιάτο που τρώγεται μετά από έκθεση σε ζέστη και σε μικρόβια


Χρήστος Πρόεδρος · 22 Αυγούστου 2017

Είναι λίγο πολύ γνωστό ότι οι Μεσσήνιοι κάνουν μερακλήδικα πανηγύρια τον Αύγουστο. Επίσης γνωστό είναι ότι σε αυτά τα πανηγύρια σερβίρονται άφθονες ποσότητες γουρνοπούλας μαριναρισμένες υπό τους χαλαρωτικούς ήχους της πανηγυρτζίδικης φανκοκιθάρας και του κλαριτζίδικου ρηβέρμπ.

Αυτό που όμως ήταν έκπληξη για φέτος ήταν η τροφική δηλητηρίαση που ήρθε σαν θεόσταλτη εκδίκηση για τους βήγκαν. Όπως διαβάζουμε στο messinialive.gr, την Κυριακή σε πανηγύρι στο Πεταλίδι Μεσσηνίας περίπου 20 άτομα κατέληξαν με τροφική δηλητηρίαση στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Τα θύματα που ήταν από ηλικίες 20 έως και 70 χρονών την έκαναν κατευθείαν από το χώρο του πανηγυριού εν μέσω εμετών, διάρροιας και πυρετού και τελικά όλοι τους εισήχθησαν στο (ΤΕΠ) Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου τους χορηγήθηκε άμεσα φαρμακευτική αγωγή και συγκεκριμένες οδηγίες αντιμετώπισης της τροφικής δηλητηρίασης.

Ο Παθολόγος του Νοσοκομείου, ο οποίος εφημέρευε είπε ότι “όλοι έφαγαν από το ίδιο φαγητό σε συγκεκριμένη εκδήλωση και μετά τις πρώτες βοήθειες που τους παρασχέθηκαν και την φαρμακευτική αγωγή αναχώρησαν για το σπίτι τους, όπου θα ακολουθήσουν για τις επόμενες ημέρες τη θεραπεία, χωρίς να διατρέχει κάποιος από αυτούς σοβαρό κίνδυνο”.

Σίγουρα η μια προσέγγιση λέει να ακολουθείς το πάθος σου ακόμα και αν αυτό σε σκοτώσει και δεδομένου ότι όλοι κάποια στιγμή θα πεθάνουμε, ίσως και να μην είναι τόσο παράλογο. Εάν απ’ την άλλη όλο αυτό το θεωρήσουν μήνυμα από κάποια ανώτερη δύναμη, μπορεί τότε να καθιερώσουν πανηγύρια με τόφου και σόγιες. Όπως και να χει, εδώ θα είμαστε για να τα καλύψουμε.

 

Best of internet