Quantcast
THE STREAM

Υπόθεση με μυστηριώδη γυναίκα που ψέκασε εκθέματα στο μουσείο της Βεργίνας ερευνούν οι αρχές

H σαμποτέρ ήταν ντυμένη με έθνικ στυλ που θυμίζει κάπως έναν αξέχαστο καλεσμένο του Fame Story


THE NEWSROOM · 19 Ιουλίου 2017

Μια τελείως σουρεάλ υπόθεση βανδαλισμού και καταστροφής αρχαίων κειμηλίων στο Μουσείο της Βεργίνας ερευνά η Ελληνική Αστυνομία. Ο δράστης φαίνεται να είναι μια επισκέπτρια αγνώστου ταυτότητας ντυμένη σαν Χατζηστεφάνου στο Fame Story, για την οποία πραγματικά έχουμε την απορία να μάθουμε για τι το έκανε.

Το στόρι έλαβε χώρα το μεσημέρι της 10ης Μαΐου 2017 . Μια ηλικιωμένη γυναίκα (σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν πάνω από 6ο χρονών) η οποία είχε αφροαμερικάνικα ή κρεολικά χαρακτηριστικά και είχε εξωτικό λουκ με τουρμπάνι και κελεμπία μπήκε στο χώρο του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών στην Βεργίνα. Η γυναίκα είχε μαζί της ένα μικρό ψεκαστήρα τον οποίο δεν αντιλήφθηκαν δυστυχώς οι υπάλληλοι και οι σεκιούριτι του χώρου.

Τότε, η άγνωστη σαμποτέρ ψέκασε με ένα άχρωμο και ελαιώδες υλικό τις βάσεις σε περισσότερες από 10 επιτύμβιες στήλες. Το αποτέλεσμα ήταν τα αρχαία κειμήλια να αποκτήσουν μεγάλους λεκέδες, ενώ η καταστροφέας με το τουρμπάνι έκανε το ίδιο και σε αρκετές ενημερωτικές ταμπέλες και φωτογραφίες στο χώρο.

Κάποια στιγμή οι λεκέδες έγιναν αντιληπτοί από τις αρχές του μουσείου. Σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. οι υπεύθυνοι τσέκαραν κάμερες ασφαλείας για να βρουν πιθανά στοιχεία και έτσι η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακάλυψε τελικά την έθνικ παρουσία πίσω από τις ζημιές.

Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία θα προσπαθήσουν αν είναι δυνατόν να δουν αν ανήκει σε κάποιο τουριστικό γκρουπ και να μάθουν για ποιον ακριβώς λόγο μπήκε στον κόπο να πάει να λερώσει μερικά εκθέματα. Υπάρχει ακόμη το ενδεχόμενο να προσπαθήσει να κάνει κάτι αντίστοιχο σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους ή μουσεία.

(πηγή)

Best of internet