Quantcast
THE STREAM

Για παιδεραστία κατηγορείται στην Αυστραλία ο τρίτος τη τάξει αξιωματούχος του Βατικανού

Είναι ο ανώτερος αξιωματούχος του Βατικανού που έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση


THE NEWSROOM · 29 Ιουνίου 2017

Ο Αυστραλός 76χρονος καρδινάλιος Τζορτζ Πελ, επικεφαλής για τα οικονομικά του Βατικανού και τρίτος τη τάξει αξιωματούχος του, κατηγορείται από την αστυνομία της Αυστραλίας για σεξουαλική βια κατά συρροή.

Σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές, ο Καρδινάλιος Πελ αντιμετωπιζει πολλαπλές κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, με κάποιες από τις υποθέσεις να χρονολογούνται από την δεκαετία του 70.

Ο καρδινάλιος δήλωσε αθώος στις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και ανέφερε ότι έχει πάρει άδεια από τον Πάπα, για να επιστρέψει στην Αυστραλία για να δικαστεί.

Ο Πελ, οικονομικός διευθυντής στο Βατικανό από το 2014, είναι ο ανώτερος αξιωματούχος στην ιστορία της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο 76χρονος Καρδινάλιος θα απολογηθεί σε δικαστήριο της Μελβούρνης στις 18 Ιουλίου.

Η υπόθεση του Καρδινάλιου Πελ έρχεται να προστεθεί σε μια σωρεία υποθέσεων σεξουαλικών κακοποιήσεων παιδιών από ιερείς.

Κάποιες από τις πιο σημαντικότερες υποθέσεις παιδεραστίας από κληρικούς είναι οι εξής:

Στην Ελλάδα γνωστότερη είναι υπόθεση του Ιερέα Πέτρου Παπουτσάκη που καταδικάστηκε  για βιασμό και απόπειρα βιασμού εις βάρος έξι κοριτσιών. Οι δικαστές καταδίκασαν τον ιερέα σε κάθειρξη 30 ετών, η οποία έγινε 20 έτη. Ο «ιερέας», οδηγήθηκε στη φυλακή, λίγο καιρό μετά όμως αφέθηκε ελεύθερος καθώς επικαλέστηκε λόγους υγείας. Είχε ασκήσει έφεση μάλιστα. Η δίκη στον δεύτερο βαθμό, δύο χρόνια αργότερα, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Επικαλέστηκε ανήκεστο βλάβη της υγείας του που συντελέστηκε το διάστημα της κράτησής του, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί ποτέ η διαδικασία της δίκης

Το 2002 η αμερικάνικη εφημερίδα Boston Globe, αποκάλυψε ότι η καθολική εκκλησία κάλυπτε από το 1950, 4.400 καθολικούς ιερείς που είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά 11.000 παιδιά στην Αμερική.

Υπόθεση Ιρλανδίας 2006: Ένα από τα σοβαρότερα σκάνδαλα παιδεραστίας στους κόλπους της καθολικής εκκλησίας της Ιρλανδίας, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες παιδιών και γονέων, η ιρλανδική κυβέρνηση διέταξε το 2006 έρευνα που αφορά στις δεκαετίες 1960 έως 1990. Οι αποκαλύψεις έδειξαν ότι 46 ιερείς ασελγούσαν συστηματικά σε βάρος εκατοντάδων παιδιών. Ένας κατηγορούμενος ομολόγησε ότι έχει κακοποιήσει τουλάχιστον 100 παιδιά και ένας άλλος ότι έκανε το ίδιο συστηματικά επί 25 χρόνια.

πηγή 

 

 

Best of internet