Quantcast
THE STREAM

Επιτέλους και κάτι ανοδικό: Για πρώτη φορά μετά από 45 μήνες άρχισε να ανεβαίνει πάλι ο πληθωρισμός

Κερδάμε αδέρφια, ξεκάθαρα


THE NEWSROOM · 15 Φεβρουαρίου 2017

1950022

Δεν έχουν πάρει όλα τον κατήφορο στον ευλογημένο αυτό τόπο, μιας και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθωρισμός πήρε ξανά την ανηφόρα. Συγκεκριμένα, μετά από 45 ολόκληρους μήνες , το 2017 άρχισε με άνοδο 1,2% για τον πληθωρισμό.

Από το Φεβρουάριο του 2013 ο πληθωρισμός μειωνόταν συνεχώς ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο έφτασε σε μηδενική μεταβολή. Από εκεί και πέρα, ο πληθωρισμός έχει αρχίσει να ανεβαίνει, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατική Αρχή. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εξέλιξη αυτή προήλθε κυρίως από τις ακόλουθες μεταβολές::

1. Από τις αυξήσεις των δεικτών σε «Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά», «Αλκοολούχα ποτά και καπνός», «Στέγαση», «Μεταφορές», «Επικοινωνίες», «Ξενοδοχεία- Καφέ- Εστιατόρια», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στα εστιατόρια- ζαχαροπλαστεία- καφενεία-κυλικεία.

2. Από τις μειώσεις των δεικτών σε«Ένδυση και Υπόδηση», «Διαρκή αγαθά- Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες»,«Υγεία», «Αναψυχή- Πολιτιστικές δραστηριότατες», «Εκπαίδευση» και «Άλλα αγαθά και υπηρεσίες»

Ο γενικός δείκτης τον Ιανουάριο 2017 σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο 2016 παρουσίασε μείωση 0,8%, έναντι μείωσης 1,9, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

 

Ευχόμαστε και εις ανώτερα.

 

Best of internet