Quantcast
ORIGINALS

Κι όμως, το πιστεύουν #2: Η Γη Είναι Επίπεδη

Υπάρχει η Flat Earth Society να το στηρίξει


EGO PETRO · 16 Ιουλίου 2013

flat-earth-color-final-web
Αν και οι περισσότεροι απο εμάς όταν ακούμε Μεσαίωνας ένα από τα πράγματα που μας έρχεται στο μυαλό είναι η επίπεδη γη, πολοί ιστορικοί  μας διαψεύδουν αναφέροντας οτι ήδη από τον 4ο αιώνα π.Χ. η πλειοψηφία των ανθρώπων πίστευε οτι η γη είναι σφαιρική. Αυτό όμως δεν έχει να λέει τίποτα. Ο Μαγγελάνος δεν έκανε ποτέ τα ταξίδια του ανα τον κόσμο και οι φωτογραφίες από το διάστημα που δείχνουν την σφαιρικότητα της γης είναι ψεύτικες. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι Flat Earthers.
Flat_earth
Η σύγχρονη εκδοχή του Flat Earth Society χρονολογείται από τις αρχές του 1800, όταν ιδρύθηκε από τον Samuel Birley Rowbotham (Άγγλος εφευρέτης). Οι απόψεις του Samuel Rowbotham βασίστηκαν σε μεγάλο βαθμό σε βιβλικά κείμενα. Το σύστημά του, που ονομάζεται Zetetic Astronomy, αναφέρει ότι η γη είναι ένας επίπεδος δίσκος με κέντρο τον Βόρειο Πόλο και οριοθετείται κατά μήκος της νότιας άκρης της από ένα τείχος πάγου ύψους 40 μέτρων, με τον ήλιο, το φεγγάρι, τους πλανήτες και τα άστρα μόνο μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της γης. Μετά το θάνατο του Rowbotham το 1884, οι οπαδοί του Zetetic Astronomy ίδρυσαν την Παγκόσμια Εταιρεία Zetetic.
voliva_from_ken_1
Η θεωρία της επίπεδης Γής εξαπλωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως στην πόλη της Σιών, Ιλλινόις, όπου ο John Alexander, ιδρυτής της Χριστιανικής Καθολική Αποστολική Εκκλησία και αργότερα ο Wilbur Glenn Voliva, προώθησαν τη θεωρία της επίπεδης Γης. Ο Voliva πέθανε το 1942 και η εκκλησία άρχισε να παρακμάζει. Το Flat Earthism παρέμεινε στην Σιών, και σταδιακά γινόταν όλο και λιγότερο δημοφιλές στη δεκαετία του 1950.
Η International Flat Earth Society ιδρύθηκε επίσημα το 1956 από τον Samuel Shenton, μέλος της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας και της Βασιλικής Γεωγραφικής Εταιρείας. Ο Shenton πέθανε το 1971 και o Charles K. Johnson έγινε πρόεδρος της Ineternational Flat Earth Society. Mε την πάροδο του χρόνου οι υποστηρικτες αυξήθηκαν σε  πάνω από 3.000.
shenton
Το 1995, μια πυρκαγιά κατέστρεψε το σπίτι του Johnson, καθώς και το σύνολο της βιβλιοθήκης του Flat Earth Society. Μετά τον θάνατο του το 2001 η οργάνωση έμεινη στάσιμη μέχρι το 2004 που δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα  theflatearthsociety.org η οποία περιέχει από ηλεκτρονική βιβλιοθήκη μέχρι και flat earth wiki.
Όλα τα λεφτά είναι η συγκεκριμένη πλατφόρμα theflatearthpodcast.podbean.com στην οποία ανεβάζουν ηχογραφημένες συζητήσης με περιεχόμενο την επίπεδη γη φυσικά. Είναι ακόμη στο τέταρτο επεισόδιο οπότε δεν έχετε χάσει πολλά.
Flat_earth

Best of internet