Quantcast

9 Fan Pages για το Star Wars

Η μανία του πολέμου των άστρων έχει βρεί το ιδανικό της ταίρι στο ίντερνετ

EGO PETRO

4 Μαΐου 2013
WOOKIEEPEDIA

PediaBIG

H wikipedia του Star Wars. Λειτουργεί όπως και η wikipedia. Ιντερνετική εγκυκλοπαίδεια με τη διαφορά ότι είναι αφιερωμένη μόνο στο Star Wars. Το κακό μ’ αυτήν την σελίδα είναι οτι παίζει να μην διαχειρίζεται κανείς τις πληροφορίες που μπορείς να ανεβάσεις και έτσι υπάρχουν αρκετά spoilers.

Η Wookieepedia ξεκίνησε από τον Steven Greenwood και δημιουργήθηκε κατόπιν αιτήματος του hosting site Wikia από το Τσαντ Barbry. Ο Barbry ήταν αυτός ο οποίος έφτιαξε τον όρο “Wookiepedia” που αργότερα άλλαξε σε “Wookieepedia”. Το 2005 το Wookieepedia ξεκίνησε στο wikia και απο τότε είναι πρώτο σε επισκεψιμότητα.

 
 

THEFORCE.NET

speedchart

Ξεκίνησε αρχικά το 1996 ως “ιστοσελίδα Star Wars του Πανεπιστημίου Texas A & M”, που ιδρύθηκε από τον Scott Chitwood και Darin Smith η οποία είχε ως στόχο να παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με το Star Wars. Το TheForce.Net διαθέτει και το FanForce.Net, κοινότητα που συγκεντρώνει οπαδούς Star Wars από διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο (κάτσε 10 λεπτά στο φόρουμ και θα καταλάβεις τι σημαίνει τρέλα για το Star Wars). Επιπλέον η σελίδα διαθέτει το Star Wars Technical Commentaries στο οποίο ένας Dr. Curtis Saxton (Αστροφυσικός) προσπαθεί να εξορθολογίσει την φυσική απεικόνιση της τεχνολογίας και της επιστήμης που υπάρχει στο Star Wars.Γενικώς για αυτή τη συγκεκριμένη κίνηση του Saxton έχουν υπάρξει αρκετές αντιδράσεις απο τους μανιακούς του Star Wars αλλά η σελίδα υπάρχει ακόμα.

Το καλοκαίρι του 2000, το site ανέβασε ψεύτικο trailer της ταινίας για το Star Wars: Episode II με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Hayden Christensen. Το τρέιλερ ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο downloads. Το επόμενο έτος, σε μία προσπάθεια να γίνει ο ίδιος χαμός που έγινε με το ψεύτικο trailer, ανέβασαν πλάνα απο το πραγματικό Episode II το οποίο μέσα σε λίγες ώρες κατέβηκε. Ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης σελίδας διαχειρίζεται και το rebelscum.com

 
 

REBELSCUM.COM

rebel-scum-star-wars-23-2-club-9346551-500-333

Διαθέτει σχεδόν τα ίδια με το ΤΗΕFORCE.NET. Βασικά ακριβώς τα ίδια. Forums, κανάλια, νέα και προιόντα για to Star wars. Ακόμα και η πλατφόρμα του Site είναι ίδια. O λόγος που ο Philip Wise έφτιαξε και άλλη σελίδα ήταν γιατί όπως λέει και ο ίδιος, η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη που έπρεπε να το κάνει. Στη συγκεκριμένη σελίδα τον βοήθησε και ο Chris Holoka.

Facebook page

 
 

501st

1ded09ce

Φόρουμ αφιερωμένο στη δημιουργία στολών απο το Star Wars (μόνο απο την Αυτοκρατορία) αλλά και στην προώθηση τους. Αν διαβάσεις στις πληροφορίες που δίνουν για την σελίδα τους σε ένα κομμάτι αναφέρουν οτι κάνουν και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις σε δίαφορες τοπικές κοινότητες για να τις ενισχύσουν οικονομικά και αν ψάξεις λίγο περισσότερο θα βρείς ότι όντως το κάνουν και μάλιστα πολυ καλά. Για παράδειγμα το 2011 μέσω των εμφανίσεων τους σε διάφορες εκδηλώσεις μάζεψαν συνολικά σχεδόν 11.000.000 δολλάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για να γίνεις μέλος στην κοινότητα οι μόνες προυποθέσεις είναι να είσαι άνω των 18 και να έχεις έστω μία “επαγγελαμτική στολή”. Το φόρουμ είχε κάτι τρεχάματα με την εταιρία Lucasfilm αλλά αργότερα τα βρήκανε και αποφασίσανε οτι μπορούν να προωθούν την δημιουργία στολών, απλά να μην πωλούνται.

Αρκετοί ηθοποιοί και άτομα απο το επιτελείο των ταινιών έχουν γίνει μέλη του συγκεκριμένου φόρουμ, όπως οι Jeremy Bulloch, Jay Laga’aia, Matt Busch, George Lucas (2005) όπου έλαβε τιμητική θέση στην οργάνωση. Το 2007, στο Tournament of Roses Parade ο George Lucas έλαβε μέρος στην παρέλαση σαν Grand Marshall.

 
 

REBEL LEGION

REBEL_LEGION

Ίδια κατάσταση με το 501st μόνο που εδώ οι στολές είναι από τους “καλούς”. Φόρουμ στο οποίο συζητάνε ιδέες για κατασκευή και επισκευή στολών όπως Jedi, πιλότοι Rebel, Troopers, Πριγκήπισες και Wookiees.

Εκτός από τα κοστούμια υπάρχει και το φιλανθρωπικό κομμάτι τους στο οποίο μέσω εκδηλώσεων μαζεύουν και αυτοί λεφτά για διάφορες κοινότητες.

 
 

COLLECTORS ARCHIVE

1-swca2

Αρχείο με φιγούρες, ρούχα και λοιπά από τις Ταινίες. Η ιδέα για αυτό το αρχείο προέκυψε από συζητήσεις που είχαν υπάρξει στο διαδίκτυο μεταξύ συλλεκτών του Star Wars οι οποίοι ήθελαν να δούν απο κοντά την συλλογή του καθενός. Λόγω όμως των εξόδων για τα ταξίδια που έπρεπε να κάνουν για να δούν τις συλλογές των άλλων δημιούργησαν αυτήν την σελίδα-αρχείο στην οποία προβάλλει ο καθένας ό,τι βρίσκεται στην κατοχή του. Αυτό που αποφεύγουν σαν σελίδα είναι να προβάλλουν μη συλλεκτικά αντικείμενα. Η ροή των συλλεκτικών αντικειμένων που ανεβαίνουν στο αρχείο είναι συνεχής καθώς όπως λένε και στη σελίδα τους υπάρχουν ακόμα άτομα τα οποία δεν έχουν δείξει την συλλογή τους.

 
 

JEDI NEWS

MainJNLogo_3.5x3.5

Kλείνει σήμερα 6 χρόνια λειτουργίας, καθώς ιδρύθηκε την παγκόσμια ημέρα του Star Wars. Θεωρείται η μεγαλύτερη σε επισκεψιμότητα Αγγλόφωνη ευρωπαϊκή σελίδα αφιερωμένη στο Star Wars. Αν και αρχικά ξεκίνησε απο τους James Burns και Adam Lamping για το Star Wars, αργότερα άρχισε να αφιερώνει χώρο για όλες τις ταινίες του George Lucas. Τον προηγούμενο Άυγουστο η σελίδα συγχωνέυτηκε με την Lightsabre.co.uk και έτσι μπήκε στο παιχνίδι και ο Mark Newbold.

 
 

EUCantina

eucantina_1

Δημιουργήθηκε το 2007 σαν forum των fans του Star WarS ανα την ευρώπη αλλά και εκτός. Διαθέτει νέα για εκδηλώσεις, συνεντεύξεις και γενικώς ό,τι έχει να κάνει με τις ταινίες του Star wars και γενικώς για το expanded universe. To expanded universe έχει να κάνει με ό,τι έχει προκύψει μετά από τις έξι ταινίες, όπως κόμιξ, βιβλία, σειρές και άλλα.

 
 

FROM BRICKS TO BOTHANS

10240_box3_na

Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με τη σελίδα στο ίντερνετ. Παρά μόνο ότι ξεκίνησε το 1999 με σκοπό να διαθέτει ό,τι υπάρχει σε lego με θέμα το Star Wars. H σελίδα είχε ξεκινήσει ως υποενότητα της The Yakface Collectibles του Tim Saupé αλλά στη συνέχεια λόγω της υψηλής επισκεψιμότητας με επικεφαλής τον Tim Saupé και συνεργάτες τους Denise Kratz και Ace Kim μετατράπηκε σε ιστοσελίδα. Τα προϊόντα παρατίθενται στην σελίδα με φωτογραφίες αλλα και λεπτομερή σχόλια για το κάθε κομμάτι του προιόντος ξεχωριστά. Προσωπικά μπορώ να σας πώ οτί είναι πολύ κακό να χαζεύεις σε αυτήν την σελίδα είτε είσαι λάτρης του Star Wars ή των Lego. Είναι κόλλημα!

 
 

MAY THE 4th BE WITH YOU

Best of internet