Quantcast

To Seinfeld έρχεται στο Netflix, και περιέργως αυτή μπορεί να είναι η σωτηρία της streaming πλατφόρμας

Αφού σύντομα θα χάσει το The Office και τα Friends

THE NERDSTREAM

17 Σεπτεμβρίου 2019

Μπορεί το Netflix εξ όψεως να φαίνεται μια στιβαρή, ακούνητη, επικερδής μπίζνα, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ναι, η πλατφόρμα έχει μπόλικες πετυχημένες original σειρές (από το Stranger Things μέχρι το House of Cards και το Mindhunter) και πλέον να έχει ταινίες που θερίζουν σε βραβεία (όπως το περσινό Roma και το επερχόμενο The Irishman), αλλά δεν είναι αυτά που την κρατάνε ζωντανή και βιώσιμη τόσα χρόνια.

Για την ακρίβεια, είναι γνωστό πως οι δύο τίτλοι που τραβάνε το μεγαλύτερο μέρος του κοινού στο Netflix είναι το The Office και τα Friends, δηλαδή παλιές και αγαπημένες σειρές που ο κόσμος θέλει να έχει μόνιμα ως νοσταλγικό κι ασφαλές καταφύγιο από την σκληρή πραγματικότητα. Τα πράγματα ζορίζουν όμως αφού οι δύο αυτές σειρές φεύγουν από το Netflix (με την πρώτη να μην έφτασε καν ποτέ εδώ). Το Office πάει στην NBCUniversal που πλήρωσε 500 εκ. δολάρια για να το αποκτήσει, και το Friends πάει στην WarnerMedia έσκασε 425 εκ. δολάρια, με την προοπτική να εμφανιστούν στις αντίστοιχες streaming πλατφόρμες τους (ή αυτές με τις οποίες συνεργάζονται).

Χάνοντας αυτά τα δύο μεγάλα χαρτιά, το Netflix είχε ανάγκη από ένα μεγάλο μπαμ. Και το έκανε. Τσιμπώντας το Seinfeld. Ναι, η ιστορική σειρά των Jerry Seinfeld και Larry David που θεωρείται μονίμως το καλύτερο αμερικάνικο sitcom ever έρχεται στην πλατφόρμα, έπειτα από την συμφωνία της με την Sony (χωρίς να έχει μαθευτεί το ποσό που πλήρωσε). Μέχρι τώρα τα δικαιώματα του Seinfeld για τις ΗΠΑ τα είχε το Hulu και διεθνώς το Amazon, αλλά από το 2021 τα 180 επεισόδια της σειράς θα βρίσκονται στο Netflix, παγκοσμίως:

Και υπενθυμίζουμε ότι την ίδια ώρα ο Seinfeld έχει μια δική του εκπομπή στο Netflix, το απόλυτα εθιστικό Comedians in Cars Getting Coffee.

Βέβαια, μπορεί ο αμερικάνικος λαός να λιώσει την σειρά για χιλιοστή φορά, αλλά εδώ στην Ελλάδα θα είναι η πρώτη φορά που το κοινό θα δει νόμιμα ολόκληρο το Seinfeld, αφού με την εξαίρεση ενός μικρού run στο Μακεδονία TV (τότε που μας ξεβλάχευε αβέρτα με Simpsons και Futurama κλπ) δεν προβλήθηκε ποτέ κανονικά στην ντόπια τηλεόραση.

Best of internet