Quantcast

Έρχονται στο Netflix όλες οι ταινίες του Studio Ghibli μαζεμένες, ετοιμαστείτε για λιώσιμο

Και για κλάμα

THE NERDSTREAM

20 Ιανουαρίου 2020

Λοιπόν, δεν θα φοβηθούμε να το παραδεχτούμε, ναι, κάποιες φορές περνάμε τον χρόνο μας όχι-και-τόσο-ποιοτικά στο Netflix. Άλλοτε βλέπουμε ξανά και ξανά τα ίδια επεισόδια Friends για να νιώσουμε λίγη ζεστασιά μέσα μας, άλλοτε βλέπουμε reality shows για rappers και σπίτια, άλλοτε βλέπουμε αμέτρητα ντοκιμαντέρ για serial killers και σατανιάρικες αιρέσεις. Σύντομα, όμως, ο μέσος όρος ποιότητας της streaming πλατφόρμας πρόκειται να ανέβει κατακόρυφα.

Χρειάζεται να πούμε πολλά για τον Hayao Miyazaki; Δεν είναι απλά ότι πρόκειται για τον πιο σημαντικό εν ζωή άνθρωπο του animated κινηματογράφου, αυτό είναι γνωστό τοις πάσι. Οι ταινίες του έχουν λατρευτεί, από το Princess Mononoke και το My Neighbor Totoro μέχρι το Spirited Away, ενώ το Studio Ghibli (το οποίο συνδημιούργησε το 1985) μας έχει χαρίσει συγκλονιστικές ταινίες τόσο από τον Miyazaki όσο κι από άλλους δημιουργούς.

Καλά καταλάβατε λοιπόν, πλέον οι ταινίες του Ghibli και του Miyazaki πρόκειται να έρθουν στο Netflix. Πιο συγκεκριμένα, η πλατφόρμα εξασφάλισε τα δικαιώματα διανομής των 21 ταινιών του στούντιο για όλον τον πλανήτη εκτός από ΗΠΑ, Καναδά και Ιαπωνία (άρα είναι κι η Ελλάδα μέσα στη λίστα). Κι ακόμα πιο συγκεκριμένα, οι ταινίες θα μπαίνουν σιγά σιγά στον κατάλογο της πλατφόρμας από την 1η Φεβρουαρίου του 2020:

Για την ιστορία, μέχρι πρόσφατα το Ghibli αρνιόταν να δώσει τα ψηφιακά δικαιώματα διανομής των ταινιών του οπουδήποτε, αλλά κάτι μας λέει ότι τελικά δέχτηκαν κάποιες προσφορές που δεν μπορούσαν να αρνηθούν. Έτσι, το επερχόμενο HBO Max της WarnerMedia θα αναλάβει τη διανομή στις ΗΠΑ/Καναδά και το Netflix στον υπόλοιπο πλανήτη. Αναμένουμε να δούμε αν αυτή η εξέλιξη θα αλλάξει και την πάγια θέση του Miyazaki ενάντια στα χολιγουντιανά remakes.

Κατά τ’ άλλα, θυμίζουμε ότι το κοντινό μέλλον μας επιφυλάσσει όχι μία αλλά δύο ολόκληρες ταινίες δια χειρός Hayao Miyazaki το επόμενο διάστημα για λογαριασμό του Studio Ghibli.

Best of internet