Quantcast

Το Hollywood δεν σταματάει να κάνει προτάσεις στον Hayao Miyazaki, κι εκείνος δεν σταματάει να τις πιστολιάζει

Και γι’ αυτό δεν έχουμε δει καμία live-action μεταφορά ταινίας του Studio Ghibli μέχρι τώρα

THE NERDSTREAM

7 Οκτωβρίου 2019

Όχι, ο Hayao Miyazaki δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Χωρίς πολλά πολλά, επιτρέψτε μας να πούμε ότι πρόκειται για τον πιο σημαντικό εν ζωή άνθρωπο του animated κινηματογράφου. Οι ταινίες του έχουν λατρευτεί, από το Princess Mononoke και το My Neighbor Totoro μέχρι το Spirited Away, ενώ το Studio Ghibli (το οποίο συνδημιούργησε το 1985) μας έχει χαρίσει συγκλονιστικές ταινίες τόσο από τον Miyazaki όσο κι από άλλους δημιουργούς.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα, κάτι εντυπωσιακό που έχει καταφέρει ο Miyazaki όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι έχει αποφύγει όπως ο διάολος το λιβάνι το να δώσει τις ταινίες του για χολιγουντιανές live-action μεταφορές. Κι αν αναρωτιόσασταν, ναι, το Hollywood του το έχει προτείνει ξανά και ξανά. Και ξανά. Αλλά εκείνος εκεί, βράχος, ακλόνητος.

Πριν λίγες μέρες, ο παραγωγός του Studio Ghibli, Toshio Suzuki, βρέθηκε σε συνέντευξη τύπου για μια μεταφορά του κλασικού Nausicaa of the Valley of the Wind σε θέατρο καμπούκι κι εκεί απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το γιατί βλέπουμε τόσο σπάνια live-action εκδοχές των ταινιών του Miyazaki.

Συγκεκριμένα, ο Suzuki είπε πως στο παρελθόν έγιναν πολλές προτάσεις από το Hollywood αλλά ο Miyazaki τις απέρριπτε όλες, αφού δεν ήθελε να δει τις ταινίες του ποτέ σε live-action εκδοχή. Και δεδομένου του πόσο πολύ λυσσάνε τα μεγάλα στούντιο για έτοιμα και γνωστά brands που θα φέρουν κόσμο στις αίθουσες αν ξαναπακεταριστούν με διαφορετικό τρόπο (κι άρα πόσα λεφτά σκάνε συνήθως σε τέτοιες φάσεις), τότε η συνεχής άρνηση του δημιουργού γίνεται ακόμα πιο αξιοθαύμαστη.

Κατά τ’ άλλα, υπενθυμίζουμε ότι περιμένουμε όχι μία αλλά δύο νέες ταινίες από το Ghibli, αμφότερες από το δημιουργικό ντουέτο του Miyazaki και του γιου του.

Best of internet