Quantcast

Όχι μία, αλλά δύο νέες animated ταινίες ετοιμάζει ο Hayao Miyazaki στο Studio Ghibli

Μαζί με τον γιο του, Gorō Miyazaki

THE NERDSTREAM

25 Ιανουαρίου 2019

ΟΚ, δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά για τον Hayao Miyazaki. Δεν είναι απλά ότι πρόκειται για τον πιο σημαντικό εν ζωή άνθρωπο του animated κινηματογράφου, αυτό είναι γνωστό τοις πάσι. Οι ταινίες του έχουν λατρευτεί, από το Princess Mononoke και το My Neighbor Totoro μέχρι το Spirited Away, ενώ το Studio Ghibli (το οποίο συνδημιούργησε το 1985) μας έχει χαρίσει συγκλονιστικές ταινίες τόσο από τον Miyazaki όσο κι από άλλους δημιουργούς.

Ο 78χρονος πλέον Miyazaki, λοιπόν, είχε αποσυρθεί από το σινεμά το 2013, μετά την τελευταία του ταινία The Wind Rises, αλλά τρία χρόνια αργότερα ανακοίνωσε την επιστροφή του στην ενεργό δράση, φτιάχνοντας πέρσι και μια μικρού μήκους ταινίες. Τώρα, βέβαια, μαθαίνουμε από τον ιδρυτή της εταιρίας διανομής Wild Bunch ότι ο Miyazaki, μαζί με τον υιό του Goro Miyazaki, ετοιμάζουν δύο νέες ταινίες στο Studio Ghibli.

Μεταφράζοντάς το στα αγγλικά, μας λέει ακριβώς αυτό που αναφέραμε και προηγουμένως, χωρίς όμως περισσότερες πληροφορίες. Στο μεταξύ, ήδη περιμένουμε υποτίθεται το How Do You Live? δια χειρός Miyazaki, το οποίο λεγόταν ότι παίζει να σκάσει μέσα στο 2020, ενώ υπάρχει κι η φήμη πως ετοιμάζει μια μεγάλου μήκους εκδοχή της τελευταίας μικρού μήκους ταινίας του. Γενικά, δραστήριος ο άνθρωπος και μπράβο του.

Best of internet