Quantcast

Δεν θα ‘λεγε όχι να επιστρέψει στο σινεμά ο Τζον Κάρπεντερ, αλλά προς το παρόν η φάση του είναι video games και NBA

Υπάρχουν μερακλήδες, κι υπάρχει κι ο Κάρπεντερ

THE NERDSTREAM

4 Οκτωβρίου 2018

Δεν ξέρουμε αν σας το έχουμε ξαναπεί, αγαπητοί αναγνώστες κι αγαπητές αναγνώστριες, αλλά αγαπάμε πολύ τον Τζον Κάρπεντερ. Για την ακρίβεια, τον αγαπάμε πάρα πολύ. Τον έχουμε λατρέψει σε όλες τις 70s και 80s ταινίες του, από το Halloween μέχρι το They Live, τον έχουμε λατρέψει για τις εμφανίσεις του με την Ρούλα Κορομηλά, για τις απαντήσεις του σε νεοναζί, για την μουσική του, για όλες τις φορές που οι ταινίες του ενέπνευσαν κάτι σαν αυτό ή αυτό.

Ναι, είναι θρύλος. Και τώρα η θέση του στην καρδιά μας αναβαθμίστηκε ακόμα περισσότερο. Μιλώντας τις προάλλες στο Entertainment Weekly, ο Κάρπεντερ ρωτήθηκε για τα μελλοντικά του κινηματογραφικά σχέδια, μιας και τα τελευταία 17 χρόνια έχει γυρίσει μόλις μία ταινία (το The Ward του 2010), και η απάντησή του ήταν μάλλον απρόσμενη. Αφού διευκρίνισε ότι δεν θα έλεγε όχι σε μια νέα ταινία, εφόσον είναι κάτι που θα αρμόζει στην ηλικία του, έσπευσε να σημειώσει ότι πλέον υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή του.

Θα παραθέσουμε απευθείας τα λόγια του, γιατί δεν θα μπορούσαμε να τα μεταφέρουμε καλύτερα: “Υπάρχουν δύο σημαντικά πράγματα στη ζωή μου αυτή τη στιγμή. Το ένα είναι το μπάσκετ, όταν ξεκινάει το πρωτάθλημα, και το άλλο είναι τα video games. Και για να παίζεις video games χρειάζεται να κάθεσαι σε μια καρέκλα και να μην κάνεις τίποτα άλλο. Μ’ αρέσει αυτό, κι αυτή είναι η δουλειά μου πλέον: να κάθομαι και να μην κάνω τίποτα”.

Ενδέχεται η λέξη μερακλής να είναι μικρή για να τον χωρέσει.

Best of internet