Quantcast

Emmys 2018: Επιτέλους βραβείο για Rick and Morty, ξανά θρίαμβος για Black Mirror

Ο πρώτος γύρος βραβείων Emmy μας άφησε ικανοποιημένους, ευχαριστούμε

THE NERDSTREAM

10 Σεπτεμβρίου 2018

Ναι, τα Emmys είναι λίγο πιο μπουρδουκλωτικά από τα Όσκαρ ή τις Χρυσές Σφαίρες, οπότε επιτρέψτε μας να διευκρινίσουμε. Η απονομή των κυριλέ τηλεοπτικών βραβείων χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες και τελετές που απλώνονται μέσα στη χρονιά, περιλαμβάνοντας τα βραβεία Primetime, Daytime, Sports και λοιπά. Τα Primetime Emmys, λοιπόν, που έχουν και το μεγαλύτερο πρεστίζ φυσικά, χωρίζονται επίσης σε δύο τελετές: την κυρίως και αυτήν που αφορά τα Creative Arts βραβεία.

Χωρίς πολλά πολλά, τα Creative Arts βραβεία αφορούν τα λεγόμενα “τεχνικά επιτεύγματα” στην αμερικάνικη τηλεόραση (οπότε σ’ αυτά βραβεύονται οι production designers, οι μοντέρ, οι διευθυντές φωτογραφίας κλπ), ενώ παράλληλα έχουν παραπετάξει εκεί, για κάποιον λόγο, και τις κατηγορίες animation, guest ηθοποιών, ντοκιμαντέρ και τηλεταινιών.

Αφού ξεκαθαρίσαμε το τοπίο, λοιπόν, πάμε στο ζουμί. Η πρώτη δόση βραβείων Emmy 2018 πραγματοποιήθηκε κατά το σαββατοκύριακο που μας πέρασε – και τα αποτελέσματα μας χαροποίησαν ιδιαιτέρως. Στα πιο ευχάριστα της βραδιάς, το επεισόδιο USS Callister από τον τελευταίο κύκλο Black Mirror πήρε το βραβείο καλύτερης τηλεταινία (επαναλαμβάνοντας τον περσινό θρίαμβο του San Junipero), μαζί με τα βραβεία για μοντάζ ήχου και εικόνας, ενώ επιτέλους το Rick and Morty αναγνωρίστηκε μετά από τέσσερα χρόνια σνομπαρίσματος και πήρε το βραβείο καλύτερης animated σειράς.

Παράλληλα, το λατρεμένο μας Atlanta ήδη απέσπασε τα πρώτα 3 Emmys από τα πολλά που πρόκειται να ακολουθήσουν, με βραβεία για διεύθυνση φωτογραφίας, sound editing και guest ηθοποιό σε κωμική σειρά για την ερμηνεία του Katt Williams. Ακόμα, ο Anthony Bourdain, που μας λείπει ήδη, κέρδισε άλλο ένα Emmy για το Anthony Bourdain: Parts Unknown (το 6ο του συνολικά), ενώ ο John Legend έγινε ο πρώτο μαύρος κάτοχος «EGOT», δηλαδή ενός Emmy, Oscar, Tony και Grammy. Και φυσικά, δεν υπήρχε (σχεδόν) καμία αμφιβολία ότι το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ θα πήγαινε στο υπέροχο Wild Wild Country.

Για την κυρίως τελετή των 70ών Emmys, λοιπόν, ραντεβού στις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ ολόκληρη τη λίστα με τους νικητές των Creative Arts μπορείτε να την τσεκάρετε εδώ.

Best of internet