Quantcast

5-6 Ερωτήσεις στη Matina Sous Peau

Ρωτήσαμε τη μουσικό που συνένωσε τον Μενιδιάτη με τους Chinese Man για τα βασικά. Για τα απολύτως απαραίτητα.

Normo Gin

1 Ιουνίου 2013

matina1

 
 

Η Matina Sous Peau παίζει στους ραγδαία ανερχόμενους My Drunken Haze, αλλά θα την δούμε και παρέα με τον Papercut και την Dusk. Ωστόσο, την προσέγγισα για συνέντευξη με αφορμή τη συνήθειά της να μιξάρει μεταξύ τους τη Λαίδη Άντζελα και τους Daft Punk, τον Σπύρο Ζαγοραίο και τους Souljazz Orchestra, τον Στράτο Διονυσίου και τον James Blake, παράγοντας ένα αποτέλεσμα ιδιαιτέρως χιουμοριστικό αλλά και απολαυστικό στο αυτί. Ορίστε τι απάντησε στην ενόχλησή μας.

 
 

Μιλάμε για 4 πρότζεκτ σύνολο. Ποιό απ’ αυτά θεωρείς το κύριο;

Tι μέρα είναι σήμερα, για να σου πω. Eίναι άσχετα, δεν ξέρω. Ίσως τους Haze επειδή βρισκόμαστε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

Γράφεις και δική σου ηλεκτρονική μουσική;

Γενικά, ολοκληρωμένα (σ’ ένα βαθμο) κομμάτια έχω ελάχιστα. Έχω αρκετά, αλλά σε πολύ πρωταρχικό στάδιο επεξεργασίας. Έχουν μια δόση ψυχεδέλειας, κατά το ότι έχουν επαναλαμβανόμενα μοτίβα. Και μίνιμαλ τα λες. Αλλά δεν είμαι σίγουρη προς τα πού θα ήθελα να το παω.

Με την ψυχεδέλεια πως ήρθες σε επαφή; Υπήρχε κάποιο πρώτο άκουσμα που να ξεχωρίζει;

Το Third από τους Portishead. Δεν ξέρω αν επίσημα θεωρείται ψυχεδελικό, αλλά είναι το πιο κοντινό σ’ αυτο που θα θελα να κάνω. Νομίζω το πρώτο κομμάτι που είχα ακούσει ήταν το White Rabbit απο Jefferson Airplane

Τα mashup έχουν κάποιον ειρωνικό χαρακτήρα ή απλά τα βλέπεις ως δυνατότητα να παράγεις νέο ήχο απο 2 ετερογενή πράγματα;

Το δεύτερο ξέχασέ το. Ξεκίνησε ως αστείο και νομιζω ότι και ως αστείο συνεχίζεται. Υπάρχουν κάποια που πραγματικά θεωρώ ότι έχουν πετύχει, δίνοντας μια άλλη εκδοχή σε τραγούδια που έχουμε καρφωμένα με πολύ στάνταρ τρόπο στο κεφάλι μας (βλέπε Ζαγοραίος και Αρλέτα).

Τωρα, π.χ. το Reckoner ειναι πιό συνασθηματικό. Ένα άλλο που είναι Chicha Libre και Jaar, είναι πιο ηλεκτρονικό. Δεν υπάρχει στόχος ως προς το στιλ, υπάρχει μόνο συνδυασμός κομματιών που ενώνονται όσο το δυνατόν πιο πετυχημένα. Δηλαδή αυτό που συμβαίνει τις περισσότερες φορές
είναι είτε να ακούω κάτι που μου θυμίζει κάτι άλλο, να τσεκάρω αν είναι κοντά τονικά και σε ρυθμό, κι αν είναι να συνεχίζει το πράγμα, ή κάποιες φορές έχουν προκύψει κατά τη μίξη όταν παίζω DJ.

 
 

matina2

 
 

Το κύριο επάγγελμά σου είναι μουσικός;

Τελείωσα αρχιτεκτονική, κατά περιόδους ασχολούμαι και με γραφιστικά, αλλά στην παρούσα φάση παίζω μουσική σε διάφορα μαγαζιά, εντός και εκτός Αθήνας. Υπάρχουν φυσικά οι μπάντες, και τέλος είμαι μέλος των Spitimouspitisouhkaikapouallou, μιας ομάδας που έχουμε εδώ και 4 χρόνια με 3 φίλους, και διοργανώνουμε θεματικά σουρεάλ πάρτυ, σε διάφορους χώρους στην Αθήνα.

Α, έχω κι ένα πτυχίο στο βιολί!

Στην ιδανική περίπτωση με τι απ’ τα 4 θα προτιμούσες να ασχοληθείς για βιοπορισμό; Μουσικός, αρχιτέκτονας, γραφίστας ή DJ;

Και με τα τέσσερα! Τουλάχιστον με τα 2! Ούτως η άλλως, θέλοντας και μη, στην εποχή αυτή, χομπίστες είμαστε λίγο πολύ όλοι.

Απο λάιβ μιας και τα αναφέραμε πριν, ποιό θεωρείς ότι είναι το καλύτερο που έχεις παίξει;

Με τον Σάκη στο μέγαρο, στην ορχήστρα του Νακα, για τα ΑΡΙΩΝ.
Παίζαμε playback, αλλά δεν έχει σημασία.
Ενα όνειρο έγινε πραγματικότητα

Έγινε πρόβα γι’αυτό, όντως, αλλά τελικά δεν παίξαμε γιατι τρώγαμε πολύ τηλεοπτικό χρονο για να στηθούμε.

Δεν μπορώ να αποφασίσω. Τα δύο που θυμάμαι πιο έντονα ήταν με τους Monitor στα Γιάννενα το 2009, και με τους My Drunken Haze στο πρώτο μας live στο six dogs.

Ευρώ ή Δραχμή;

Άλλο αγάπη και άλλο σεξ…

 
 

Τα mashup της Matina Sous Peau υπάρχουν στο κανάλι της στο Youtube και στο Soundcloud της, και είναι όλα εξαιρετική δουλειά.

 
 

 
 

Best of internet