Quantcast

Το Digger είναι η ιστορία πατέρα και γιου που είχε ανάγκη το σύγχρονο ελληνικό σινεμά

Δείτε ένα αποκλειστικό teaser με τους Βαγγέλη Μουρίκη και Αργύρη Πανταζάρα τώρα που η ταινία παίζεται επιτέλους στα σινεμά

THE NERDSTREAM

22 Ιουνίου 2021

Το Digger, το ντεμπούτο του Τζώρτζη Γρηγοράκη, το είδαμε πέρσι στο Φεστιβάλ Βερολίνου κι έκτοτε σας έχουμε πρήξει ουκ ολίγες φορές για το πόσο μας άρεσε. Απ’ ό,τι φαίνεται, αυτόν μας τον ενθουσιασμό τον έχουν μοιραστεί κι άλλοι όσον αφορά την ταινία.

Πέρα από τα 10 ολόκληρα βραβεία (ανάμεσά τους και τα βραβεία Α’ Ανδρικού Ρόλου, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου και Καλύτερης Ταινίας) που μάζεψε την περασμένη βδομάδα στην τελετή των Βραβείων Ίρις 2021 που οργάνωσε η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, το Digger κυκλοφόρησε στις θερινές αίθουσες και έκανε ένα δυνατό ντεμπούτο στο box office (συνεχίζοντας την φετινή παράδοση καλών ελληνικών ταινιών που ξεκίνησε με το Πρόστιμο και τα Μήλα).

Για την ακρίβεια, το Digger άνοιξε την Πέμπτη 16 Ιουνίου σε μόλις τρεις αθηναϊκές αίθουσες και έκοψε μέσα στο τριήμερο (του Αγίου Πνεύματος και της άδειας πόλης) 2.084 εισιτήρια. Στην καρδιά αυτού του επαρχιακού ελληνικού western, βέβαια, βρίσκεται η σχέση ανάμεσα στον χαρακτήρα του Βαγγέλη Μουρίκη και τον χαρακτήρα του Αργύρη Πανταζάρα, καθιστώντας το Digger μια ιστορία πατέρα-γιου που είναι εξίσου αρχετυπική και σύγχρονη.

Μέχρι να τσεκάρετε κι εσείς την ταινία στα σινεμά, λοιπόν, δείτε παρακάτω ένα μικρό αποκλειστικό teaser με τους Βαγγέλη Μουρίκη και Αργύρη Πανταζάρα από την ταινία:

Best of internet