Quantcast

Οργίλος Denis Villeneuve ξεσπάει κατά της Warner για την απόφασή της να βγάλει το Dune σε streaming

Ακολουθώντας τον Christopher Nolan στο πετσόκομμα του στούντιο και της πλατφόρμας του

THE NERDSTREAM

11 Δεκεμβρίου 2020

Σκατά τα έκανε η Warner, αν θέλετε, ούτως ειπείν. Πριν μια βδομάδα, το στούντιο κάνει την μεγάλη κίνηση και αποφασίζει να βγάλει όλες τις ταινίες του 2021 ταυτόχρονα σε streaming και σινεμά. Το είχε σχεδιάσει ήδη για το Wonder Woman 1984, αλλά τώρα αυτή η απόφαση επεκτάθηκε σε επερχόμενους τίτλους σαν το The Matrix 4, το Dune, το Godzilla vs. Kong, το The Suicide Squad και πλήθος ακόμα ταινιών που θα κάνουν πρεμιέρα στο HBO Max μαζί με τις αίθουσες.

Αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από σκηνοθέτες, ηθοποιούς και κοινό, με τον Christopher Nolan να πετσοκόβει το στούντιο με μια οργισμένη επιστολή του στο Hollywood Reporter. Τώρα, ο Denis Villeneuve, σκηνοθέτης του Dune και all-around λατρείας, ακολουθεί στον ίδιο δρόμο με ανακοίνωσή του που δημοσίευσε το Variety.

To Dune, η δημιουργική διαδικασία του οποίου τραυματίστηκε σοβαρά από την πανδημία, επρόκειτο να κυκλοφορήσει αρχικά τον Δεκέμβριο, αλλά τελικά η Warner αποφάσισε να το πάει για Οκτώβριο του 2021 κυκλοφορώντας το παράλληλα στην streaming πλατφόρμα του HBO Max. Για τον Villeneuve, αυτή είναι μια κίνηση που σκοτώνει το franchise.

Επιπλέον, θεωρεί ότι η κίνηση της Warner δεν επιδεικνύει καμία αγάπη για το σινεμά ούτε για το κοινό, παρά μόνο εξυπηρετεί το συμφέρον της ιδιοκτήτριας εταιρείας τηλεπικοινωνιών AT&T, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο προσπαθεί να ξελασπώσει οικονομικά από το γιγάντιο χρέος της θυσιάζοντας τον “ασύμφορο” πια κινηματογραφικό τομέα της βιομηχανίας της έτσι ώστε να προσελκύσει το κοινό στο streaming.

Αν μη τι άλλο, αυτή η ξενέρα τόσο μεγάλων σκηνοθετών προς τα στούντιό τους κάνει την κυκλοφορία του Mank του David Fincher ακόμα πιο επίκαιρη.

Best of internet