Quantcast

Ο Christopher Nolan πετσοκόβει την Warner για την απόφασή της να μεταφέρει σε streaming τις πρεμιέρες του 2021

Με τον Denis Villeneuve και άλλους δημιουργούς του στούντιο να είναι εξίσου ξενερωμένοι

THE NERDSTREAM

8 Δεκεμβρίου 2020

Πριν από λίγες μέρες, η Warner κάνει την μεγάλη κίνηση και αποφασίζει να βγάλει όλες τις ταινίες του 2021 ταυτόχρονα σε streaming και σινεμά. Το είχε σχεδιάσει ήδη για το Wonder Woman 1984, αλλά τώρα αυτή η απόφαση επεκτάθηκε σε επερχόμενους τίτλους σαν το The Matrix 4, το Dune, το Godzilla vs. Kong, το The Suicide Squad και πλήθος ακόμα ταινιών που θα κάνουν πρεμιέρα στο HBO Max μαζί με τις αίθουσες.

Προφανώς, δεν άργησαν και πολύ να έρθουν οι πρώτες αντιδράσεις σκηνοθετών και αιθουσαρχών σε αυτήν την απόφαση που εν πολλοίς αλλάζει τα κινηματογραφικά δεδομένα. Θυμίζουμε ότι μετά από πολλές αναβολές τίτλων την άνοιξη και το καλοκαίρι, η Warner πήρε πρώτη το ρίσκο να βγάλει το Tenet του Christopher Nolan στα σινεμά, αλλά αυτό δεν πήγε και τόσο καλά. Τώρα, ο Nolan μιλάει για τη νέα απόφαση κι έχει πολλά να πει.

Αρχικά, ο σκηνοθέτης μίλησε στο ET Online κι είπε ότι αντιμετωπίζει την κίνηση της Warner με δυσπιστία, αφού δεν μίλησαν με κανέναν εκ των δημιουργών πριν το κάνουν, υποστηρίζοντας πως τους χρησιμοποιεί ουσιαστικά για να διαφημίσει την streaming πλατφόρμα της. Ορθώς, λοιπόν, ο Nolan θεωρεί ότι αυτός είναι ένας απαράδεκτος τρόπος να φέρεσαι στους ανθρώπους που κατ’ ουσίαν σου φέρνουν τα κέρδη σου τόσα χρόνια.

Αργότερα, ο Nolan έστειλε μια ανακοίνωση στο Hollywood Reporter, στην οποία μιλάει με πολύ πιο σκληρά λόγια για την απόφαση. Τα παραθέτουμε αυτούσια: “Μερικοί από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες και ηθοποιούς της κινηματογραφικής βιομηχανίας έπεσαν για ύπνο πιστεύοντας ότι δουλεύουν για το σπουδαιότερο κινηματογραφικό στούντιο και ξύπνησαν για να ανακαλύψουν ότι δουλεύουν για την χειρότερη streaming υπηρεσία”. Άουτς.

Ταυτόχρονα, το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Variety ότι ο Denis Villeneuve είναι αντίστοιχα ξενερωμένος με την απόφαση, την ώρα που οι παραγωγοί του Dune σκέφτονται έως και να κινηθούν νομικά εναντίον της Warner. Παράλληλα, οι New York Times λένε πως οι μάνατζερς αστέρων σαν την Margot Robbie, τον Keanu Reeves, τον Will Smith και τον Hugh Jackman, μεταξύ άλλων, μεταφέρουν πως οι πελάτες τους είναι εξίσου στραβωμένοι.

Γενικά, καλά θα πάει αυτό.

Best of internet