Quantcast

Σε μια καθόλου ψύχραιμη δήλωση, ο Stephen King λέει ότι το Doctor Sleep είναι καλύτερο απ’ το The Shining

Δεν συμπαθεί και πολύ τον Stanley Kubrick, it is known

THE NERDSTREAM

7 Νοεμβρίου 2019

Ναι, μπορεί σήμερα το The Shining του Stanley Kubrick να θεωρείται μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου που έχουν φτιαχτεί ποτέ, αλλά όταν βγήκε δεν εκτιμήθηκε ιδιαίτερα. Όχι μόνο ήταν υποψήφιο για δύο Χρυσά Βατόμουρα (wtf bro) αλλά κι ο ίδιος ο Stephen King είχε δηλώσει φουλ ξενερωμένος με την μεταφορά του βιβλίου του.

Τώρα λοιπόν, σήμερα για την ακρίβεια, κυκλοφορεί στις αίθουσες το Doctor Sleep, το sequel της Λάμψης που έγραψε ο King και μετέφερε στην μεγάλη οθόνη ο Mike Flanagan, κλασικός μεταφορέας King πια και υπεύθυνος για το περσινό υπέροχο The Haunting of Hill House. Κι αυτήν την φορά ο συγγραφέας είχε να πει πολύ καλύτερα λόγια για την ταινία.

Συγκεκριμένα, ο King μίλησε στο Entertainment Weekly και είπε ότι βρήκε στην ταινία του Flanagan όλα εκείνα που πιστεύει ότι έλειπαν από την ταινία του Kubrick, κι αντίστοιχα έλειπαν όλα τα στοιχεία που είχε αντιπαθήσει στην Λάμψη του 1980. ΟΚ, προφανώς αξίζει να την δείτε για να κρίνετε κι από μόνοι σας, αλλά παρότι σίγουρα τίμιο το Doctor Sleep δεν πλησιάζει ούτε καν σε απόσταση χιλίομέτρων το The Shining. Λίγη ψυχραιμία παραπάνω δεν βλάπτει.

Κατά τ’ άλλα, αν είστε σε διάθεση για Stephen King, μην παραλείψετε να ρίξετε μια ματιά στο μεγάλο μας αφιέρωμα με όοοολες τις ταινίες του συγγραφέα. Και να βλέπετε Castle Rock γιατί έχει νέα σεζόν.

Best of internet