Quantcast

Το trailer του 1917 μας προετοιμάζει για ένα δίωρο μονόπλανο πολεμικό έπος δια χειρός Sam Mendes

Αλλά με πραγματικό πρωταγωνιστή τον Roger Deakins

THE NERDSTREAM

4 Οκτωβρίου 2019

Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, στα Όσκαρ του 2018, αποκαταστάθηκε μια από τις μεγαλύτερες αδικίες στην ιστορία των βραβείων. Μετά από 13 τζούφιες υποψηφιότητες, ο σπουδαίος διευθυντής φωτογραφίας Roger Deakins πήρε επιτέλους το πρώτο του Όσκαρ για το Blade Runner 2049 του Denis Villeuneve.

Αν δεν σας λέει κάτι αυτό το όνομα, κακώς. Ο Deakins, όντας ένας από τους σπουδαιότερους διευθυντές φωτογραφίες των τελευταίων δεκαετιών, είναι μεταξύ άλλων πολυ-αγαπημένος για τις 12 (!) συνεργασίες του με τους αδερφούς Coen (ανάμεσά τους και τα αριστουργήματα Barton Fink και Fargo), αλλά και για μια σειρά από οπτικά θαύματα σαν το The Assassination of Jesse James by the Coward Rober Ford και το 1984.

Τώρα λοιπόν ο Deakins ετοιμάζεται για το δεύτερο Όσκαρ του με το 1917, το πολεμικό έπος του Sam Mendes που επιστρέφει στην ενεργό δράση 4 χρόνια μετά την αποχώρησή του από το σύμπαν του James Bond. Σ’ αυτήν την ιστορία από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, θα ζήσουμε λίγο-πολύ δύο ώρες σε πραγματικό χρόνο, αφού όπως φαίνεται το φιλμ θα είναι ένα συνεχόμενο δίωρο μονόπλανο μέσα στα χαρακώματα. Έπος δηλαδή.

Περιμένουμε τα καλύτερα από την ταινία αυτή, και μέχρι το Δεκέμβριο που κυκλοφορεί στις αίθουσες μπορείτε απλά να βλέπετε ξανά και ξανά το εντυπωσιακό trailer που κυκλοφόρησε χτες:

Best of internet