Quantcast

Δεν πιάνουμε τι συμβαίνει στο trailer του Midsommar, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερο παγανιστικό τρόμο στη ζωή μας

Όργια και σατανικές αιρέσεις, αυτή είναι η φάση

THE NERDSTREAM

15 Μαΐου 2019

Πρέπει να είσαι μεγάλο τσακάλι για να σκάσεις μύτη με την πρώτη σου ταινία και να είναι μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου της δεκαετίας. Αυτό ακριβώς έκανε, λοιπόν, ο Ari Aster με το Hereditary, κι έτσι έγινε ένας από τους πιο ενδιαφέροντες δημιουργούς της νέας χρυσής εποχής του τρόμου με το ντεμπούτο του.

Ήδη από πέρσι γνωρίζαμε ότι ο Aster θα συνέχιζε σε horror ύφος, αλλά αυτήν την φορά η συνέχεια φαινόταν πολύ πιο βουτηγμένη στον folk παγανιστικό τρόμο από την προηγούμενη. Συγκεκριμένα, το Midsommar θα αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού που πηγαίνει για διακοπές στη Σουηδία. Και καθώς επισκέπτονται ένα φιλικό σπίτι σ’ ένα δάσος της σκανδιναβικής επαρχίας, παραδίπλα διοργανώνεται ένα μεγάλο φεστιβάλ, το οποίο προφανώς και διοργανώνει μια σατανιάρικη παγανιστική αιμοδιψής αίρεση.

Ε, όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα βλέπουμε στο πρώτο ολοκληρωμένο trailer της ταινίας, κι ο συνδυασμός μυστηριώδους παγανισμού με δήθεν αθώα σκανδιναβική ηλιόλουστη επαρχία σε μια ανθισμένη φύση είναι από τα πιο εντυπωσιακά πράματα που έχουμε δει τελευταία. Για να μην τα πολυλογούμε, απολαύστε και αναμείνατε μέχρι τον Ιούλιο που θα δούμε το Midsommar στις αίθουσες από την πάντα ποιοτική και λατρεμένη Α24.

Κατά τ’ άλλα, ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ:

Best of internet