Quantcast

A24: Το ανεξάρτητο studio που ευθύνεται για όλες τις ταινίες που αγαπήσαμε τα τελευταία χρόνια

Ναι, κι αυτό είναι δικό τους – κι αυτό, κι αυτό, κι αυτό…

Λοιπόν, αν βάλετε κάτω τις αγαπημένες σας ταινίες από τα τελευταία 4-5 χρόνια, τότε ενδέχεται να εμφανιστεί μπροστά σας ένα ιδιαίτερο pattern. Για την ακρίβεια, αν έχετε ψηλά στις προτιμήσεις σας το ανεξάρτητο αμερικάνικο σινεμά που ποντάρει στην καλλιτεχνική ελευθερία των δημιουργών και την διάθεση πειραματισμού, τότε ενδέχεται αυτό το pattern να γίνει ακόμα πιο εμφανές. Με λίγα λόγια, αν μέσα στην τρέχουσα δεκαετία λατρέψατε ταινίες σαν το Moonlight, το The VVitch, το Lady Bird, το Ex Machina, το Under the Skin, το Good Time, το The Florida Project ή το The Killing of a Sacred Deer, τότε πίσω από αυτές τις ταινίες θα βρείτε το studio της A24.

ΟΚ, το τι σημαίνει «ανεξάρτητο σινεμά» μέσα στο περιβάλλον της υπερ-ανεπτυγμένης βιομηχανίας του θεάματος στις ΗΠΑ είναι ένα μεγάλο και πολύπλοκο ζήτημα, αλλά εδώ θα αρκεστούμε στο να πούμε πως η εταιρία διανομής και παραγωγής που έφτιαξαν το 2012 οι David Fenkel, John Hodges και David Katz έχει καταφέρει κάτι αρκετά ιδιαίτερο. Με τον τρόπο της, η A24 (που πήρε το όνομά της από τον ιταλικό αυτοκινητόδρομο auto strada 24) πήρε ένα αρκετά μεγάλο ρίσκο ποντάροντας σε projects που έμοιαζαν ακατάλληλα για επιτυχία στις σημερινές συνθήκες – και, μ’ έναν σχεδόν μαγικό τρόπο, της βγήκαν όλα.

Φυσικά, το ανώτατο σημείο της εταιρίας ήταν το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας που κέρδισε το Moonlight, ενώ στην φετινή απονομή η A24 συμμετείχε με υποψηφιότητες των Lady Bird, The Florida Project και The Disaster Artist. Περνώντας σταδιακά από το πεδίο διανομής στο πεδίο της παραγωγής, μ’ αυτά και μ’ εκείνα η εταιρία έχει μέχρι στιγμής κυκλοφορήσει 72 ολόκληρες ταινίες μέσα σε 5 χρόνια – καταφέρνοντας να πετύχει συχνά ταυτόχρονα σε box office, αναγνώριση από την κριτική, φεστιβαλικά βραβεία και αγάπη από το κοινό.

‘Ηδη μέσα στο 2018, η Α24 μας έχει προσφέρει ένα First Reformed κι ένα Hereditary, ενώ στο μεταξύ περιμένουμε ακόμα τα Eighth Grade, Under the Silver Lake, Mid90s, Slice και Climax – για τα οποία οι προσδοκίες μας κυμαίνονται γενικά από το αισιόδοξο μέχρι το ενθουσιώδες. Και παράλληλα, το studio ετοιμάζεται να μπει για τα καλά και στο πεδίο των τηλεοπτικών σειρών, με το Moonbase 8 να μας έχει ψήσει ήδη τα μάλα.

Κάπως έτσι, λοιπόν, μαζέψαμε όλες τις αφίσες από τις 20 αγαπημένες ταινίες της A24, προσφέροντάς σας την μοναδική ευκαιρία να σκρολάρετε προς τα κάτω μονολογώντας: “Ωχ, κι αυτό είναι δικό τους;!”

Ας ξεκινήσουμε.

Spring Breakers

Enemy

Under the Skin

Locke

Ex Machina

The End of the Tour

The VVitch

Green Room

The Lobster

Swiss Army Man

American Honey

Moonlight

A Ghost Story

Good Time

The Florida Project

The Killing of a Sacred Deer

Lady Bird

The Disaster Artist

First Reformed

Hereditary

Best of internet