Quantcast

Ο λατρείας Taika Waititi αρνείται να σκηνοθετήσει το Guardians 3, γιατί «αυτές οι ταινίες ανήκουν στον James Gunn»

Τους δίκασε

THE NERDSTREAM

5 Φεβρουαρίου 2019

Δεν ξέρουμε αν το θυμάστε, αγαπητοί αναγνώστες, αλλά πέρσι είχαμε ένα γιγάντιο δράμα στο στρατόπεδο της Marvel και της Disney, όταν ο James Gunn απολύθηκε αιφνιδιαστικά από το στούντιο-μαμούθ, μετά από μια γιγάντια καμπάνια alt-right trolls εναντίον του, αξιοποιώντας μια σειρά από παλιά (και πλήρως κατακριτέα βέβαια) tweets του. OK, το είχαμε σχολιάσει εκτενέστατα τότε, οπότε περιοριζόμαστε εδώ απλώς σ’ αυτήν την υπενθύμιση.

Και κάπως έτσι, λοιπόν, το Guardians of the Galaxy έμεινε χωρίς σκηνοθέτη, με την Marvel να αναζητά πλέον αντικαταστάτη του Gunn, πράγμα γενικά όχι εύκολο, αφού ο άνθρωπος ήταν πολύ στενά συνδεδεμένος με το όλο πρότζεκτ. Τον τελευταίο καιρό, οι φήμες μίλαγαν για τον λατρεμένο μας Taika Waititi, αφού από πλευράς αισθητικής ήταν σίγουρα κοντά στο ύφος των Guardians, ενώ ήδη είχε κάνει εξαιρετική δουλειά το 2017 στο Thor: Ragnarok.

Χτες, καθώς ο Waititi μιλούσε σε συνέντευξη τύπου για το τηλεοπτικό What We Do in the Shadows, ρωτήθηκε για την πιθανότητα να αναλάβει το franchise, κι η απάντησή του ήταν σαφέστατη. Συγκεκριμένα, είπε πως αυτές οι ταινίες ανήκουν στον James Gunn, κι αν αναλάμβανε εκείνος τότε θα ήταν σα να μπούκαρε στο σπίτι του και να προσποιούταν ότι είναι ο νέος μπαμπάς της οικογένειας.

Έτσι, ενώ δήλωσε ψημένος να αναλάβει κι άλλο πρότζεκτ για την Marvel, απέκλεισε κάθε πιθανότητα να αντικαταστήσει τον James Gunn. Τίμιος.

Best of internet