Quantcast

Άκυρο τρώει το Guardians of the Galaxy 3, μετά την απόλυση του σκηνοθέτη Τζέιμς Γκαν

Όλο και καλύτερη γίνεται η φάση

THE NERDSTREAM

27 Αυγούστου 2018

Τον τελευταίο καιρό, τα πράγματα για το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel και της Disney δεν πάνε και τόσο ομαλά. Όχι σε επίπεδο απήχησης και εισπράξεων, προφανώς. Οι φετινές ταινίας του MCU έσπασαν όλα τα κοντέρ, με το Black Panther να μαζέψει σχεδόν 1μιση δις δολάρια, το Avengers: Infinity War να ξεπερνάει τα 2 δις δολάρια και το Ant-Man and the Wasp να φτάνει τα 500 εκ. δολάρια. Όχι και άσχημα για μια σύγχρονη αυτοκρατορία του θεάματος δηλαδή.

Εκεί που το πράγμα ζόρισε ήταν η περίπτωση της απόλυσης του Τζέιμς Γκαν από την Disney. Όλα ξεκίνησαν πριν από έναν μήνα περίπου, όταν η Disney πήρε την απόφαση να απομακρύνει τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο των Guardians of the Galaxy λόγω μιας σειράς από μαλακισμένα tweets που είχε κάνει πριν από μερικά χρόνια. Βέβαια, το όλο ζήτημα ήταν αρκετά περίπλοκο, αφού περιελάμβανε επίσης μια καλά οργανωμένη καμπάνια ακροδεξιών alt-right τρολς εναντίον του Γκαν. Για να μην επαναλαμβανόμαστε, είχαμε σχολιάσει εκτενώς το περιστατικό εδώ.

Στο μεταξύ, η υποστήριξη προς τον Γκαν ήταν μεγάλη (και με το πρωταγωνιστικό καστ της ταινίας να τον υπερασπίζεται σύσσωμο), αλλά η Disney δεν ανακάλεσε την απόλυση, οπότε το μέλλον των Guardians ήταν πλέον στον αέρα. Έπειτα από μια σειρά από φήμες για αντικαταστάτες σκηνοθέτες (με το όνομα του Taika Waititi που γύρισε το υπέροχο Thor: Ragnarok να ακούγεται αρκετά), απ’ ό,τι φαίνεται τελικά το πρότζεκτ της τρίτης ταινίας μπαίνει συνολικά στον πάγο.

Σύμφωνα με το προχθεσινό αποκλειστικό ρεπορτάζ του Hollywood Reporter, η ταινία βρισκόταν στο στάδιο του pre-production και τελικά αποφασίστηκε η διακοπή της. Όπως λένε οι πηγές του site, η ομάδα παραγωγής που προετοίμαζε το Guardians of the Galaxy Vol. 3 αφέθηκε ελεύθερη από την Disney και τους δηλώθηκε σαφώς ότι μπορούν να αρχίσουν να ψάχνουν αλλού δουλειά, γεγονός το οποίο δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν πρόκειται να δούμε σύντομα του Guardians στη μεγάλη οθόνη.

Από την άλλη, βέβαια, ενδέχεται όλο αυτό να είναι προσωρινό και η Disney να επιστρέψει στο πρότζεκτ με νέους συντελεστές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, ναι, το γάμησαν το πράγμα.

Best of internet