Quantcast

Βιογραφική ταινία για την Amy Winehouse έρχεται μέσα στο 2019, θα λυγίσουν κι οι δυνατοί

Περάσανε κιόλας 8 χρόνια από τον θάνατό της

THE NERDSTREAM

22 Οκτωβρίου 2018

Ήταν Ιούλιος του 2011, κι ο θάνατος της Amy Winehouse ήταν ένα από αυτά τα συμβάντα της πρόσφατης pop κουλτούρας του 21ου αιώνα που σημάδεψαν τη βιομηχανία της διασκέδασης. Ήταν στενάχωρο, ήταν 27 χρονών, ήταν ίσως η καλύτερη pop καλλιτέχνιδα της γενιάς της, γενικά ήταν κρίμα.

Ήδη το 2015 κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ Amy του Asif Kapadia από την αγαπημένη μας A24 και τώρα αρχίζει να μπαίνει μπρος σιγά σιγά και η πρώτη βιογραφική ταινία για την Winehouse. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσίευσε αυτές τις μέρες το The Wrap, η οικογένειά της υπέγραψε αυτές τις μέρες συμφωνία με μια μικρή βρετανική εταιρία παραγωγής, με σκοπό τη δημιουργία μιας βιογραφικής ταινίας πάνω στη ζωή της τραγουδίστριας.

Το πρότζεκτ έχουν αναλάβει οι παραγωγοί Alison Owen και Debra Hayward της Monumental Pictures,  έχοντας φτιάξει στο παρελθόν ταινίες όπως το Saving Mr. Banks και το Les Miserables, ενώ λέγεται πως το σενάριο θα γραφτεί από τον Geoff Deane, σεναριογράφο του κινηματογραφικού Kinky Boots και του τηλεοπτικού Last Man Standing.

Ακόμα δεν ξέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες, και φυσικά το ζήτημα του casting είναι φλέγον σ’ αυτήν την περίπτωση, αλλά τα γυρίσματα της ταινίας αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2019, με ένα μέρος των εσόδων να προορίζεται ήδη για ενίσχυση του Amy Winehouse Foundation, του ιδρύματος  που δημιουργήθηκε μετά τον θάνατο της Winehouse και ασχολείται με την απεξάρτηση ατόμων από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Best of internet