Quantcast

Αφίσες από την χρυσή εποχή του ταξιδιού

Vintage κυνήγι στην USSR, ψάρεμα στην Ταζμανία ή όταν ακόμα η Παλαιστίνη ήταν ένας ιδανικός τουριστικός προορισμός.

LUBEN CREW

20 Μαΐου 2013

Μια καταπληκτική συλλογή από αφίσες των πρώτων δεκαετιών του αιώνα σχετικά με τους γοητευτικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς εκείνης της εποχής, φέρνει στο διαδικτυακό φως η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Βοστώνης. Ολόκληρο το σετ το οποίο συμπληρώνεται στις 350 αφίσες και μπορείτε να δείτε εδώ, είναι ένα εξαιρετικό ντοκουμέντο της εποχής μεταξύ του 1920 και του 1940 γνωστής σαν “Χρυσή εποχή του Ταξιδιού”.

Η ασφάλεια των σιδηροδρομικών γραμμών, τα ικανά πλοία κρουαζιέρας που μπορούσαν πλέον να πραγματοποιούν υπερπόντια ταξίδια, η έκρηξη του ενδιαφέροντος για περιοχές που έπαυαν σιγά σιγά να είναι μακρινές αποικίες, έδωσαν την ευκαιρία σε ένα μεγάλο μέρος της λευκής αστικής τάξης να ταξιδέψει για να κυνηγήσει στην ΕΣΣΔ, να ψαρέψει στην Τασμανία ή στην Αυστραλία και να ανακαλύψει κάθε “παρθένα Μέκκα του τουρισμού”.

Όλες οι αφίσες είναι εξαιρετικά παραδείγματα της γραφιστικής τέχνης του μεσοπολέμου, αποτυπώνουν την γραφική ομορφιά του κάθε προορισμού με χαρακτηριστική ατμόσφαιρα, σαν ένθετες σε κάποιο μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι.

Best of internet