Quantcast
GUIDE

Στη Stoffa μαγειρεύουν φαγητό για την ψυχή

Και το σερβίρουν σ’ έναν καταπράσινο κήπο που αλλάζει εντελώς τους ρυθμούς της καθημερινότητάς σου.


Νίκος Βαζαίος · 5 Ιουλίου 2018

Περπατάς στα ήσυχα και καταπράσινα στενά της Κηφισιάς, βλέπεις τριγύρω υπέροχες μονοκατοικίες που θα ’θελες να τρέχεις και να παίζεις στις αυλές τους και ξαφνικά βρίσκεσαι έξω από ένα τέτοιο σπίτι με μια ταμπέλα να γράφει «Άλλη Κουζίνα». Σε λίγο θα καταλάβεις γιατί αυτό είναι το μότο του εστιατορίου «Stoffa». Πρώτα όμως, πιάσε θέση σ’ έναν… άλλο κήπο, στρωμένο με μαύρη πέτρα, καταπράσινο από τα πλατάνια και τα plant boxes, με απαλά φωτιστικά σε κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις, που σε βεβαιώνουμε ότι θα χαλαρώσει εντελώς τους ρυθμούς σου.

Η «Stoffa» κάνει διπλό παιχνίδι με το όνομά της: από τη μία αναφέρεται σ’ εκείνες τις παλιές κουζίνες που χρησιμοποιούνταν και ως σόμπα (υπάρχει μια τέτοια στον εσωτερικό χώρο που είναι για φωτογραφία και ποστάρισμα στο Instagram) κι από την άλλη στα χαρακτηριστικά που φτιάχνουν μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή προσωπικότητα. Η «Stoffa» ανταποκρίνεται και στις δύο έννοιες. Έχει ένα σκηνικό vintage, πολύχρωμο, με τελάρα γεμάτα παλιά αντικείμενα, μικρά τετράγωνα πλακάκια σε γήινα και παστέλ χρώματα στις κολόνες και μια πίσω αυλή που κρύβει μια μεγάλη έκπληξη, δηλαδή ένα ισόγειο σπίτι σαν εκείνα που έβλεπες στις παλιές ελληνικές ταινίες, καλυμμένο με πολύχρωμα παραθυρόφυλλα. Από την άλλη,  ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του εστιατορίου ξεδιπλώνεται στον κατάλογο του φαγητού, που κινείται γύρω από την ιδέα ότι «μαγειρεύοντας με αγάπη δημιουργείς φαγητό για την ψυχή». Πάμε να δοκιμάσουμε την άλλη κουζίνα του «Stoffa», λοιπόν;

Με υλικά ντόπια και κάποια βιολογικά στο τραπέζι σου θα φτάσουν λαχταριστές τηγανητές χωριάτικες πατάτες που έχουν από πάνω τριμμένη φέτα, ρίγανη κι ένα τηγανητό βιολογικό αυγό, λαδοτύρι Λέσβου σαγανάκι με μια πικάντικη σάλτσα από ντοματίνια να τσιμπάει τη γεύση του, σπανακοτυρόπιτα… αλλιώς χάρη στο κατσικίσιο τυρί, τα μυρωδικά και το βιολογικό αυγό, χόρτα εποχής με ψητές πατάτες, φιστίκι αιγίνης και πίκλα από αγγούρι και κρεμμύδι, καθώς και δροσιστική παντζαροσαλάτα με κινόα.

Απ’ τα γεμάτα αρώματα ορεκτικά και τις σαλάτες, η περιήγηση στην ελληνική, τη μεσογειακή και τη διεθνή κουζίνα συνεχίζεται στα κυρίως πιάτα. Δύσκολο πιάτο η κερκυραϊκή παστιτσάδα, εδώ το βγάζουν άψογο με τρυφερό το μοσχαράκι που παίρνει τα αρώματα της κανέλλας και της γλυκιάς πάπρικας. Αν είσαι φίλος του κρέατος, εδώ να ξέρεις ότι απογειώνουν premium κρέατα Black Angus και Charolais, αλλά και κοπές όπως η βραζιλιάνικη πικάνια και το tri-tip, ψήνοντάς τα στο μοναδικό Josper, που δίνει μια συνδυαστική αίσθηση ψησίματος σε φούρνο αλλά και με κάρβουνα. Κλείσε το γεύμα ή το δείπνο με τα πλούσια επιδόρπια (αγαπημένο μας το moelleux σοκολάτας με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης και ζεστή κρέμα) και συνέχισε με κοκτέιλ, που είναι τακτοποιημένα σε μια λίστα ανάλογα με το ποτό βάσης – ωραίο σκηνικό για να τα απολαύσεις είναι η μεγάλη ξύλινη μπάρα που καλύπτεται από μια εντυπωσιακή κατασκευή από σίδερο.

Βασιλίσσης Αμαλίας 20, Κηφισιά, 2108013853

Facebook
Instagram

Best of internet