Quantcast

Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφασίζει να ρίξει τον ΟΦΗ και η Λιβαδειά κάνει Πάσχα από τώρα

Ποιος είπε ότι και στη Σούπερ Λίγκα δεν κάνει θαύματα η θεία χάρις;

THE NEWSROOM

4 Μαρτίου 2019

Ακόμη και οι άπιστοι πρόκειται να πιστέψουν αγαπητές φίλες και φίλοι, μετά από την συγκεκριμένη επέμβαση της θείας Πρόνοιας στο χώρο του αθλητισμού. Εκεί που οι φίλοι του Λεβαδειακού πίστευαν πως θα αποχαιρετήσουν την Σούπερ Λίγκα, μια θεριζοαλωνιστική απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας έρχεται για να ανατινάξει την κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή έκρινε ένοχο τον ΟΦΗ για χειραγώγηση του περσινού 6-0 με τον Αιγινιακό και τους τιμωρεί με άμεσο υποβιβασμό, αφαίρεση 6 βαθμών από την επόμενη σεζόν και 300 χιλιάρικα πρόστιμο, με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να γκρεμιστεί στην Football League και ο Αιγινιακός στην Γ’ Εθνική.
Δεν έχει τελειώσει εκεί όμως η τιμωρία: Οι τότε πρόεδροι του ΟΦΗ και του Αιγινιακού, κ. Τσάλος και κ. Νώπας αντίστοιχα, έφαγαν 60.000 ευρώ πρόστιμο, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής, και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής.

Επίσης, οι ποδοσφαιριστές ΛιόλιοςΤόλιος και Γιαζιτζόγλου (του Αιγινιακού) άρπαξαν απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τα επόμενα δέκα χρόνια και πρόστιμο 5.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα είχε αποκαλύψει η σχετική έρευνα πάνω στο θέμα, ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Φώτης Τσάλος τα είχε βρει με τον Γιάννη Νώπα (πρόεδρο του Αιγινιακού) και κατ’επέκταση με τους παίκτες Λιόλιο, Τόλιο και Γιατζιτζόγλου, προκειμένου ο Αιγινιακός να χάσει με τουλάχιστον τρία γκολ.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση δεν είναι τελεσίδικη, οι δύο ομάδες θα κάνουν προσφυγή στην Επιτροπή Εφέσεων και προς το παρόν δεν αλλάζει κάτι στον βαθμολογικό πίνακα και ο ΟΦΗ θα συνεχίσει να παίζει κανονικά, όμως για αρχή και μέχρι τότε τα πράγματα έχουν γείρει αποφασιστικά υπέρ της αρμάδας της Λιβαδειάς.

Θα λείπει ο Κομπόταρος και θα είναι σαν να μη λείπει.

Best of internet