Quantcast
THE STREAM

Επιτέλους: Οι δίαιτες με χαμηλά λιπαρά είναι λανθασμένες, σύμφωνα με έρευνα

Αυτή η έρευνα δεν είναι σαν τις άλλες έρευνες και θα την ακολουθήσουμε


LUBEN CREW · 24 Μαΐου 2016

Οι επίσημες προτροπές προς τους πολίτες για να ακολουθούν μια διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και για να μειώσουν τη χοληστερόλη τους, έχει “καταστροφικές συνέπειες για την υγεία” όπως προειδοποιεί μια οργάνωση για την υγεία από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως διαβάζουμε στον guardian, η έκθεση της οργάνωσης αναφέρει ότι οι φορείς της δημόσιας υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν έρθει σε συνεννόηση με τη βιομηχανία τροφίμων (National Obesity Forum and the Public Health Collaboration) και καταλήγει ζητώντας την αναμόρφωση και αναπροσαρμογή των κατευθυντήριων οδηγιών διατροφής που δίνει το κράτος στους πολίτες.

Στο στόχαστρο της συγκεκριμένης έκθεσης μπαίνουν κυρίως τα τροποποιημένα τρόφιμα “Low Fat” και τα τροποποιημένα τρόφιμα με αναγραφόμενες ενδείξεις που αναφέρουν ότι μειώνουν τη χοληστερόλη.

low-fat

Υποστηρίζεται πλέον ότι η εστίαση σε διατροφή χαμηλή σε λιπαρά δεν καταφέρνει να κατευνάσει το πρόβλημα παχυσαρκίας στη Βρετανία, ενώ τσιμπολόγημα ανάμεσα στα γεύματα είναι αυτά που παχαίνουν τους ανθρώπους. Αυτό που προτείνει η έκθεση είναι η επιστροφή σε ανεπεξέργαστα τρόφιμα (όχι δηλαδή low-fat), όπως το κρέας, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά, αλλά και άλλα υγιή τρόφημα πλήρη λιπαρών, όπως τα αβοκάντος, σημειώνοντας ότι: “Τρώγοντας λιπαρά δεν παχαίνεις”

Τροποποιημένα τρόφιμα με την ένδειξη “χαμηλά λιπαρά”, “lite”, “χαμηλή χοληστερόλη” ή “αποδεδειγμένη μείωση της χοληστερόλης” θα πρέπει να αποφεύγονται οπωσδήποτε και τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 θα πρέπει να ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε λίπος και όχι μια διατροφή που βασίζεται σε υδατάνθρακες.

poiotikoi_ydatanthrakes

Η έκθεση είπε αναφέρει ότι πρέπει να αποφεύγεται η ζάχαρη και ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να σταματήσουν την καταμέτρηση θερμίδων και να εγκαταλείψουν την ιδέα ότι η άσκηση μπορεί να τους βοηθήσει να “ισοφαρίσουν την κακή τους διατροφή».

Αντ ‘αυτού, μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες, αλλά πλούσια σε υγειινά λίπη φαίνεται ως”μια αποτελεσματική και ασφαλής προσέγγιση για την πρόληψη της αύξησης του βάρους και την υποβοήθηση της απώλειας βάρους», και μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, ενώ η έκθεση αναφέρει ότι “τρώγοντας μια διατροφή πλούσια σε πλήρη σε λιπαρά γαλακτοκομικά – όπως το τυρί, το γάλα και το γιαούρτι – μπορεί να μειώσει πραγματικά την πιθανότητα παχυσαρκίας.

31384-GALAKTOKOMIKA---TYROKOMIKA-PROIONTA-MASTORAKIS-IOANNIS---GALAKTOKOMIKA-TZITZIFES-HANIA-KRITI---TYROKOMIKA-PROIONTA---GRABIERA---MYZITHRA---ANTHOTYRO---FETA-LEYKI---KASERI-APO-GIDINO-GALA-35018-gratsanis-turokomika-f

 

 

Best of internet