Quantcast
THE STREAM

Όσο η ΕΕ διαπραγματεύεται με τον Ερντογάν, η Τουρκική ακτοφυλακή βυθίζει βάρκες με πρόσφυγες (VIDEO)

Business as usual


THE NEWSROOM · 18 Μαρτίου 2016

 

Πολλές απορίες δημιουργούνται σχετικά με τις πρακτικές της τουρκικής ακτοφυλακής βλέποντας τις εικόνες που δημοσίευσε στο twitter ο ρεπόρτερ του Channel 4. Στις φωτογραφίες και στα video του Alex Thompson φαίνεται η επιχείρηση ενός πλοίου της τουρκικής ακτοφυλακής να επιτίθεται και να προσπαθεί να απωθήσει ένα φουσκωτό σκάφος με πρόσφυγες σε ελληνικά ύδατα.

 

tourkiki-aktofilaki

Η Τουρκική ακτοφυλακή επιτίθεται με πασάλους στους επιβάτες του φουσκωτού

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το οποίο θα παρουσιαστεί σήμερα στο βράδυ στο Channel 4, η τουρκική ακτοφυλακή ήθελε να απωθήσει τους πρόσφυγες σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι η Τούρκοι ακτοφύλακες προσπάθησαν να καταστρέψουν τη μηχανή του φουσκωτού, επιτέθηκαν στους πρόσφυγες με πασσάλους και προσπάθησαν να τους αναποδογυρίσουν το σκάφος χρησιμοποιώντας τα ορμητικά απόνερα του σκάφους της ακτοφυλακής.

 

Η Τούρκικη Ακτοφυλακή προσπαθεί να σπάσει τη μηχανή του φουσκωτού με τους μετανάστες και πρόσφυγες, 4.5 μίλια από την Τουρκία, δηλαδή σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

 

 

H τουρκική ακτοφυλακή προσπαθεί να σταματήσει το φουσκωτό χρησιμοποιώντας τα απόνερα του σκάφους της.

 

 

 

 

Τελικά οι πρόσφυγες που επέβαιναν στο φουσκωτό έφτασαν ασφαλείς στο Αγαθονήσι με τη βοήθεια του σωστικού σκάφους της οργάνωσης MOAS. Μια κοπέλα από την Ερυθραία η οποία ήταν επιβάτης του φουσκωτού χτυπήθηκε στο κεφάλι από μέλη της τουρκικής ακτοφυλακής.

 

Best of internet