Quantcast
THE STREAM

Τον πρώτο καφέ που δεν είναι καφέ, αλλά διάφανος σαν νερό, έφτιαξαν δύο αδέρφια από τη Σλοβακία

Πως να μυρίζει αυτός ο καφές όταν είναι ζεστός άραγε


LUBEN CREW · 21 Απριλίου 2017

Υπέροχα είναι τα νέα για τους λάτρεις του καφέ και της απανταχού διαφάνειας, αγαπητοί φίλοι, μιας και ο γνωστός σε όλους καφές δε θα χρειάζεται πλέον να είναι καφέ. Συγκεκριμένα, ο David και ο Adam Nagy, δύο αδέρφια από τη Σλοβακία, δημιούργησαν το «Clr Cff» (Clear Coffee) που μοιάζει με νερό, αλλά είναι καφές. έχει την όψη νερού, αλλά είναι καφές. Πρόκειται για έναν εμφιαλωμένο καφέ, που πίνεται κρύος ή σε κοκτέιλ, με δυνατή γεύση, ο οποίος κυκλοφορεί προς το παρόν μόνο στο Λονδίνο- ενώ αναμένεται να είναι σύντομα διαθέσιμος και στον Καναδά.

Τα δύο αδέρφια ίδρυσαν την “CLR CFF”, όταν ζούσαν στο Λονδίνο. Όπως αναφέρεται στο επίσημο site του CLR CFF, o διάφανος καφές παρασκευάζεται από κόκκους ποικιλίας Arabica και νερό με μυστικές μεθόδους που “χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά”, ενώ διευκρινίζεται ότι δεν περιέχει χημικά πρόσθετα ούτε γλυκαντικές ουσίες.

«Ήμασταν γεροί καφεπότες. Όπως πολλοί άλλοι, παλεύαμε με τους λεκέδες που δημιουργούσε στα δόντια ο καφές. Δεν υπήρχε κάτι στην αγορά να ικανοποιήσει τις ανάγκες μας, κι έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τη δική μας συνταγή», εξηγούν οι αδελφοί Nagy στο Evening Standard.

Τελικά, μετά από πειράματα τριών μηνών, τελειοποίησαν ένα ποτό του οποίου η γεύση είναι σαν ενός κρύου καφέ που έχει βγει από καφετιέρα. Σε κάθε φιάλη, περιέχονται περίπου 100 γραμμάρια καφεΐνης, λίγο περισσότερο από την καφεΐνη που έχει μια κανονική κούπα καφέ, ενώ τα συστατικά που αναγράφονται στη συσκευασία δεν αποκαλύπτουν πολλά περισσότερα:

Πραγματικά είμαστε περίεργοι να δούμε τουλάχιστον πως μυρίζει αυτός ο διάφανος καφές όταν πίνεται ζεστός.

Best of internet