Quantcast
THE STREAM

Ο δρόμος Αθήνα – Ιωάννινα θα είναι σύντομα (ελπίζουμε) αρχοντικός και όχι για λινάτσες

Μπορεί να πήρε 20 χρόνια αλλά θα πηγαίνετε από την Αθήνα στα Γιάννενα σε ούτε 4 ώρες αχάριστοι


LUBEN CREW · 17 Ιανουαρίου 2017

1647045

Θυμάστε τις ολόκληρες δεκαετίας που το να κολυμπήσετε από τον Πειραιά ως την Πάτρα παίζει να ήταν και πιο γρήγορο και πιο ασφαλές από το να πάτε από τον κλασσικό δρόμο που όλοι αγαπήσαμε; Ενδέχεται (επειδή Ελλάδα είσαι) να χρειαστεί να το ξεχάσετε και να προσαρμοστείτε σε πολύ χάι δεδομένα σύντομα.

Η Αθηνών – Πατρών, ο θρυλικός δρόμος που σαν προφητής Παΐσιου πληρωνόταν στα διόδια σαν αυτοκινητόδρομος χωρίς να είναι, εδώ και 20 χρόνια με αμέτρητους πια πρωθυπουργούς και κυβερνήσεις και τα θρυλικά έργα να σταματούν και να ξεκινάνε ανάλογα με το αν τα βλέπει κάποιος σαν μια βαλκανική εκδοχή της γάτας του Σρέντιγκερ, είναι απ’ότι φαίνεται σχεδόν έτοιμος. Σχεδόν, γιατί φυσικά η Ολυμπία Οδός θα δοθεί σαν επιτέλους  έτοιμη μάλλον έχοντας κάποιες τελικές λεπτομέρειες ανολοκλήρωτες.

ionia_new

Σύμφωνα με το γνωστοποιηθέν πλάνο, οι οδηγοί πλέον θα μπορούν να κάνουν τη διαδρομή κέντρο Αθήνας – Ρίο σε 1 ώρα και 50 λεπτά. Από κει και πέρα, επειδή εκτός από την Ολυμπία Οδό εδώ και κάμποσα χρόνια ετοιμάζεται και η Ιονία Οδός με αρκετά τμήματά της να είναι έτοιμα, στα χαρτιά τουλάχιστον από το Ρίο μέχρι το Αγρίνιο ή το Μεσολόγγι θα είναι άλλα 20 λεπτά, μέχρι την Άρτα μία ώρα το πολύ, ενώ τέλος μέχρι τα Ιωάννινα το πολύ μία ώρα.

Αν κάνουμε λοιπόν τη σούμα, σε 3,5 – 4 ώρες θα μπορεί κανείς να είναι από την Αθήνα στα Ιωάννινα. Όλο αυτό προφανώς χωρίς να τρέχει σα μανιακός

Σε ότι αφορά τα διόδια, από Αθήνα ως Ρίο το κόστος είναι 11,50 ευρώ, το κόστος χρήσης της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου είναι 13,30 ευρώ, ενώ από το Αντίρριο ως τα Ιωάννινα τα διόδια θα έχουν κόστος 12 ευρώ. 36,80 ευρώ λοιπόν για όλο το πακέτο αλλά μην ακούμε γκρίνιες: oι αυτοκινητόδρομοι σε όλη τη χώρα είναι για πρίγκηπες, δεν είναι για λινάτσες…

 

Best of internet