Quantcast

Απίθανες Περιπτώσεις Αιματοχυσίας (ή και Όχι)

Kiiiiiiiiilllllllll it.

Moloch

17 Φεβρουαρίου 2013

tumblr_mia71dl6F61s51wy1o1_500

Πέρα από την αλήθεια που βλέπεις, πέρα από την αλήθεια που ακούς, που διαβάζεις, που αισθάνεσαι. Πέρα από την αλήθεια του θύτη και του θύματος, υπάρχει και μία άλλη αλήθεια. Όταν ο άνθρωπος ξεπερνά τα όρια του και ο χρόνος χάνει την σημασία του. Όταν η στιγμή γίνεται μια ολόκληρη ζωή, μια λεπτή κόκκινη γραμμή όπου τα πάντα ενώνονται και το τέλος συναντά την αρχή… Αυτός είναι ο Κόκκινος Κύκλος. Μπορείς να ξεχωρίσεις την μορφή τους μεσ’ το πλήθος. Ίσως τους δεις να προσπερνάνε βιαστικά, πρόσωπα που κάτι σου θυμίζουν, πρόσωπα γνώριμα σαν να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη, που όμως έχει σπάσει. Γιατί τα όνειρα έχουν γίνει εφιάλτες και ο χρόνος κόλλησε μέσα σε μια στιγμή, μια θολή ακαθόριστη γραμμή που δεν υπάρχει γυρισμός αν προσπεράσεις. Αν παραβείς την 10η Εντολή. Υπάρχουν ακόμη στιγμές, που ο χρόνος σταματάει και το παρόν συναντάει το παρελθόν. Οι εφιάλτες ζωντανεύουν πάλι και ξεκινάει ένα ταξίδι μακρινό, όμως το είδωλο που σε κοιτάζει από τον καθρέφτη δεν είναι πια δικό σου και τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά. Βαδίζεις μόνος σου στον σκοτεινό τον δρόμο ψάχνοντας απεγνωσμένα λίγο φως. Παίρνεις την δύναμη από πληγές, που σε πονάνε, ακολουθώντας ανήμπορος αυτό που ορίζει ο τρίτος νόμος.

Το  Luben.tv πρωτοτυπεί για μια ακόμη φορά και σας προσφέρει τη νέα, ολόφρεσκη τηλεοπτική ιδέα που θα σαρώσει τα νούμερα, όλα τα νούμερα, θα σας καθηλώσει, θα σας αναστατώσει και θα σας στοιχειώσει. Μια νέα σειρά, που βασίζεται σε αληθινές ιστορίες, αληθινούς ανθρώπους, βγαλμένη από τη ζωή, την περιορισμένη ανοχή και αντίληψη.

 

Είμαστε έτοιμοι να σας παρουσιάσουμε την σύνοψη όλων των επεισοδίων της πρώτης σεζόν, τις πραγματικές ιστορίες που θα δραματοποιήσουμε, θα γυρίσουμε, θα μοντάρουμε, θα μιξάρουμε και θα προβάλουμε όχι πολύ σύντομα, ίσως και ποτέ, αποκλειστικά για τους αναγνώστες μας.

 

Επεισόδιο 1

Η αριστούχος φοιτήτρια Χουάνγκ Γιασούο, από την επαρχία Χουμπέι της Κίνας, μελετούσε σκληρά κάθε βράδυ, επειδή ήθελε να γίνει επιστήμονας. Η 82χρονη γιαγιά της την ενοχλούσε αφόρητα με την επιμονή της να παρακολουθεί τηλεόραση την ώρα που μελετούσε. Η κρίση έφτασε στο αποκορύφωμά της τον Ιανουάριο του 1993, όταν οι γονείς της έλειπαν και η Χουάνγκ έκανε επανάληψη για τις τελικές εξετάσεις της. Η γιαγιά άνοιξε την τηλεόραση. Η Χουάνγκ πήρε ένα σφυρί και άρχισε να τη χτυπάει στο πίσω μέρος του κεφαλιού, μέχρι που την ξέκανε. Έβαλε το πτώμα σε δύο σακούλες, το έκρυψε κάτω από το κρεβάτι και συνέχισε απερίσπαστη το διάβασμα.

Επεισόδιο 2

Τον Μάρτιο του 1991, κοντά στο Πέρθ της Αυστραλίας, ο 22χρονος ναρκομανής Τζόσεφ Τέιλορ αγανάκτησε από το βήχα του αδελφού του Ντέιλ, 16 ετών. Έγινε τόσο έξαλλος, ώστε τον κλείδωσε στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, το περιέλουσε με βενζίνη και του έβαλε φωτιά. «Άκουγα τον αδελφό μου να μου φωνάζει και να σκούζει, αλλά δεν έβηξε ξανά ούτε μία φορά», δήλωσε στην αστυνομία ο Τέιλορ.

Επεισόδιο 3

Στο Σεντ Λούις των ΗΠΑ, το Δεκέμβριο του 1986, ο Νέιθαν Χικς, 35 ετών, έγινε έξω φρενών, όταν διαπίστωσε ότι ο μικρός αδελφός του Χέμπερτ είχε ξοδέψει έξι ρολά χαρτιού υγείας μέσα σε δύο μέρες. Υπήρχαν ακόμη δύο ρολά στην συσκευασία, αλλά ο Νέιθαν πυροβόλησε τον  Χέμπερτ στο στήθος με ένα 22άρι ντουφέκι και τον σκότωσε.

Επεισόδιο 4

Ο Τόμας Κόρλετ, 58 ετών, ανώτερος υπάλληλος του Υπουργείου Εργασίας της Γερμανίας, είχε σαφή γνώμη για το που ακριβώς έπρεπε να τοποθετείτε η μουστάρδα πάνω στο τραπέζι. Η Αυστριακή σύζυγος του Έρικα, 63 ετών, δεν μπορούσε να κατανοήσει κάτι τέτοιο, ακόμη και μετά από 15 χρόνια γάμου. Το Δεκέμβριο του 1985 ξέσπασε ο τελικός καυγάς. Ο ίδιος δήλωσε «Δικό της ήταν το λάθος, πάντοτε τοποθετούσα την εφημερίδα στη μία πλευρά του πιάτου μου και τη μουστάρδα στην άλλη. Αυτή όμως μετακίνησε την εφημερίδα και έβαλε τη μουστάρδα στη θέση της εφημερίδας, λέγοντας “εδώ τη θέλω εγώ και εδώ θα τη βάλω’’. Άρχισε να φωνάζει για την εφημερίδα μου. Σήκωσε το χέρι της και σκέφτηκα ότι θα με χτυπούσε. Την έπιασα από το λαιμό και πέσαμε στο πάτωμα». Στη συνέχεια, την στραγγάλισε.

Επεισόδιο 5

Ο βαριά άρρωστος Τόμας Β. Φάουλερ ο Νεότερος, 76 ετών, πέθανε στο κοινοτικό νοσοκομείο Γουίνθροπ της Μασαχουσέτης, στις ΗΠΑ το 1989, αλλά η νεκροψία έδειξε σαν αιτία θανάτου ένα «αμβλύ τραχηλικό τραύμα», μία εύσχημη έκφραση που σημαίνει στραγγαλισμό, ξυλοδαρμό ή και τα δύο μαζί. Ο Φάουλερ νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο με τον Γουίλιαμ Φιτζμέγιερ, 43 ετών. Ο τελευταίος δεν μπορούσε να κοιμηθεί από το συνεχές ροχαλητό του Φάουλερ και γι’ αυτό τον σκότωσε.

tumblr_m7p8tzcYqB1qm2l4ao1_500

Επεισόδιο 6

Η Ρόουζαν Γκρέκο, βέβαιη ότι ο Μίκυ Μάους είχε καταλάβει τη ψυχή του συζύγου της, Φίλιξ, τον χτύπησε επανειλημμένα με το αυτοκίνητο της στο δρομάκι του γκαράζ του σπιτιού τους, στο Γουέστ Άισλιπ της Νέας Υόρκης. Καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία σε ποινή φυλάκισης 5-15 ετών.

Επεισόδιο 7

Ο αρχιερέας της φυλής Άτα (η οποία ζει στο χωριό Γκουνιτάν στην κορφή ενός βουνού, στο Μιντινάο, ένα από τα νησιά των Φιλιππίνων), Ντάτου Μανγκαγιανόν, είχε υποσχεθεί στους χωρικούς ότι τα ξηρά φύλλα ενός δένδρου, το οποίο είχε σκοτώσει-κόψει τελετουργικά, θα μετατρέπονταν σε χρήματα. Η φυλή περίμενε επί μέρες το Σεπτέμβριο του 1985, αλλά τα θαυματουργά χρήματα δεν εμφανίζονταν. Ο Μανγκαγιανόν είχε κατσουφιάσει και οι χωρικοί μουρμούριζαν. Ο μάγος προσφέρθηκε να διορθώσει τα πράγματα, προσκαλώντας τους σε μία γιορτή, για να φάνε χυλό, ο οποίος θα τους απελευθέρωνε από όλα τα βάσανα. Όποιος έτρωγε από το χυλό «θα έβλεπε το πρόσωπο του Θεού». Αφελώς όλοι πήραν τοις μετρητοίς τα λόγια του Μανγκαγιανόν, εκτός από τη γυναίκα του. Ο χυλός ήταν γεμάτος από εντομοκτόνο, με αποτέλεσμα να πεθάνουν 68 γυναίκες, άνδρες και παιδιά. Επέζησαν μόνο επτά άτομα, τα οποία όμως δεν ήταν σε θέση να πουν αν στους νεκρούς συγκαταλεγόταν και ο μάγος. Όσο για τη γυναίκα του, όταν αρνήθηκε να φάει το χυλό, ο μάγος την κατέσφαξε.

Επεισόδιο 8

Η Μπάχια Λενπένγκ, 25 ετών, ζούσε σε ένα χωριό της νότιας Σουμάτρας και μέσα σε δύο χρόνια παντρεύτηκε έξι συζύγους, από τους οποίους σκότωσε τους πέντε. Κάθε πρώτη νύχτα του γάμου έδινε στον νέο της σύζυγο ένα ηρεμιστικό και όταν αυτός αποκοιμιόταν, τρυπούσε μια αρτηρία του και έπινε λίγο από το αίμα του. Ύστερα από ένα μήνα συνεχούς αφαίμαξης, ο ανυποψίαστος άνδρας πέθαινε από αναιμία. Ο έκτος σύζυγός της όμως ήταν ο τοπικός αστυνομικός, ο οποίος τον Ιούνιο του 1975 προσποιήθηκε ότι έπινε το τσάι με το ναρκωτικό. Όταν η Λενπένγκ έκρινε ότι είχε έλθει η ώρα για το δικό της ποτό, της πέρασε τις χειροπέδες και την έσυρε από το μαλλί ως τη φυλακή. Η Λενπένγκ καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία με αναστολή και έτσι ξαναγύρισε στο σπίτι της και στο νέο σύζυγό της.

 

Επεισόδιο 9

Στο μικρό χωριό Καμσιχλί της Συρίας όλοι ήξεραν για τον Αμπάς Αχμάντ και τη σύζυγό του Ζέχρα. Κάθε τόσο καυγάδιζαν έντονα και συχνά η Ζέχρα εμφανιζόταν στην αγορά με μελανιές και μαυρισμένα μάτια. Μία μέρα, που ο Αμπάς κατέληξε ο ίδιος στην αγορά, κανείς δεν εξεπλάγη από την εξήγηση: τους είπε πως η Ζέχρα είχε εγκαταλείψει αυτόν και τα παιδιά, μην μπορώντας να ζήσει άλλο μαζί του. Την επόμενη όμως ένας αγρότης βρήκε στο καλαμποκοχώραφό του το αποκεφαλισμένο σώμα μίας γυναίκας. Μερικοί χωρικοί αναγνώρισαν το σώμα της Ζέχρας και με δεδομένο το ιστορικό του ζευγαριού, η αστυνομία συνέλαβε τον Αμπάς. Κανείς δεν πίστεψε τις διαμαρτυρίες του και καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση. Μετά πέντε χρόνια, τον Απρίλιο του 1980, η Ζέχρα επέστρεψε στο Καμσιχλί, ανυποψίαστη ότι οι αρχές τη θεωρούσαν νεκρή. Εξήγησε στους χωριανούς, ότι είχε εγκαταλείψει το σπίτι της και δούλευε στην πόλη, είχε όμως πεθυμήσει τα παιδιά της και ήθελε να τα δει, αυτά και τον Αμπάς. Ξαναβρήκε τα παιδιά, που μεγάλωναν με συγγενείς. Όταν ο Αμπάς αφέθηκε ελεύθερος με χάρη, πήγε κατευθείαν στο σπίτι και στραγγάλισε τη γυναίκα του μπροστά στα παιδιά τους. Στην αστυνομία δήλωσε «Δεν πιστεύω, ότι δεν ήξερε ότι ήμουν φυλακή. Έπρεπε να πληρώσει για τα πέντε χρόνια, που έχασα». Ο Αμπάς κλείστηκε αμέσως στη φυλακή, αφήνοντας τους Σύριους νομικούς να τσακώνονται, για το αν μπορεί ένας άνθρωπος να δικαστεί δύο φορές για τον ίδιο φόνο, ακόμα και αν είχε καταδικαστεί προτού τον εκτελέσει.

 

 

Πηγή:

«Περίεργοι Θάνατοι», Συλλογή: Steve Moore, Αρχεία Fortean Times, εκδ. ΔΙΑΥΛΟΣ, Αθήνα 1996

Best of internet