Quantcast

The Voices: Η ταινία στην οποία ο Ryan Reynolds σκοτώνει επειδή του το είπε η γάτα του

Ή αλλιώς η ταινία που δε θα περίμενε κανείς να δει στο Φεστιβάλ Σάντανς

danaouki-hime

29 Ιανουαρίου 2014

voices-firstlook-reynolds-livingroom-full

Όταν κάποιος σκέφτεται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς αυτό που του έρχεται στο μυαλό είναι “ανεξάρτητες” ταινίες, από συγκινητικές, γεμάτες αισιοδοξία ταινίες ενηλικίωσης (ναι ναι αυτές με το αργό χειροκρότημα) μέχρι καταθλιπτικές ταινίες φτώχειας και εξαθλίωσης, οι οποίες πάντα όμως συνοδεύονται από ιδιαίτερη φωτογραφία, indie soundtrack και ημι-επαγγελματικές (λίγο κουνημένες) λήψεις. Κυκλοφόρησε μάλιστα πριν από κάποιες μέρες, όταν ξεκινούσε το Φεστιβάλ και ένα βίντεο που σατιρίζει όλα τα κλισέ που συναντά κανείς σε μια ταινία που προβάλλεται στο Σάντανς.

Γι’αυτό το λόγο μας ξάφνιασε η ταινία Voices που προβλήθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ και δεν περιλάμβανε ούτε ένα προβληματικό μεν, χαρισματικό δε έφηβο, που δε έχει κάποιο εμφανή σκοπό στη ζωή του, νατουραλιστικούς διαλόγους και μουντή εικόνα. Αντιθέτως πρόκειται για μια γκροτέσκ, πολύχρωμη κωμωδία (ή θρίλερ? χμ…). Περιγράφει την ιδιαίτερη ιστορία του ψυχοπαθή, αλλά εξαιρετικά χαρωπού, υπαλλήλου (Ryan Reynolds) που δολοφονεί γυναίκες μετά την προτροπή της σατανικής γάτας του (φυσικά και οι γάτες μιλάνε).

Ακόμη πιο ευχάριστη έκπληξη από την ταινία αυτή καθ’αυτή είναι η δημιουργός της. Υπεύθυνη για το σενάριο και τη σκηνοθεσία είναι η ιρανή Marjane Satrapi, η οποία μας έχει συνηθίσει σε άλλου τύπου ταινίες, νοσταλγικές και με ευαιθησία, όπως το Persepolis και το Κοτόπουλο με Δαμάσκηνα.

Ήταν λοιπόν γι’αυτήν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, όπως λέει “Δε μου αρέσει το αίμα, δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω κάτι τέτοιο. Αλλά όταν ήρθε η στιγμή να γυρίσουμε τη σκηνή που ο πρωταγωνιστής λερωνεται από το αίμα ενός ομιλούντος ελαφιού που του ζητά να του κόψει το λαιμό, ένας διακόπτης έκλεισε μέσα μου. Άρχισα να φωνάζω ‘ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ! ΚΙ ΑΛΛΟ!’ και συνειδητοποιήσα ότι πραγματικά μου άρεσε.”

Πρόκληση σύμφωνα με την σκηνοθέτη ήταν και η συνεργασία με μια γάτα: “Με μια γάτα μπορεί να γυρίζεις μισή ώρα και να πάρεις, ίσως, πέντε δευτερόλεπτα που να μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Ο σκύλος από από την άλλη υπακούει. Της γάτας της λες να κάτσει και απλά δεν κάθεται. Είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνει. Επίσης ο Ryan φοβάται τις γάτες! Ούτε οι γάτες συμπαθούν τον Ryan όμως!”

Δυστυχώς είναι άγνωστο το αν και πότε θα προβληθεί η ταινία στην Ελλάδα. Εμείς πάντως θα περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τη διαβολική γάτα εν δράσει.

Best of internet