Quantcast
the stream POPSTREAM

Ό,τι μπορούσε έκανε η αστυνομία του LA για να μεγαλώσει ο μύθος του Τupac

Ένα νέο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει πως το όπλο της δολοφονίας του ράπερ είχε βρεθεί στο Compton


THE NEWSROOM · 16 Δεκεμβρίου 2017

Ο φόνος του σπουδαίου Tupac Shakur ήταν ένα από τα γεγονότα που σφράγισαν το ραπ των 90s και ευρύτερα την ποπ κουλτούρα της εποχής. Το παράδοξο πάντα ήταν πως μία από τις πιο πολυσυζητημένες δολοφονίες έχει μείνει αναπάντητη, παρά τις άφθονες έρευνες και ντοκιμαντέρ που έχουν γίνει από τρίτους σε μια προσπάθεια να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Τα περισσότερα από αυτά τα ντοκιμαντέρ η αλήθεια είναι πως απλά αναμασούν τα ίδια στοιχεία, ένα από τα πιο πρόσφατα όμως κατάφερε να αποκαλύψει ένα καινούριο στοιχείο σχετικά με το τι έγινε εκείνη τη νύχτα. Σύμφωνα με τη σειρά Who Killed Tupac? του A&E, μια άγνωστη μέχρι στιγμής πληροφορία ήταν πως το πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε στο φόνο είχε βρεθεί στην πίσω αυλή ενός γνωστού μέλους της συμμορίας των Crips στο Compton.

Αυτό συνδέεται με μία από τις πιο γνωστές και συνεκτικές γύρω από το φόνο του Tupac: Ότι πυροβολήθηκε δηλαδή από τους Crips αφότου είχε χτυπήσει τον Orlando Anderson μετά από έναν αγώνα του Mike Tyson. Ένα όπλο που βρίσκεται στην πίσω αυλή ενός μέλους της συμμορίας θα επαρκούσε και με το παραπάνω για να συνεχιστεί η έρευνα, αλλά είναι πιθανό πως η αστυνομία του Λος Άντζελες αποφάσισε να αποκρύψει την πληροφορία “λόγω της ευαίσθητης φύσης της εύρεσης του όπλου και της δυνατότητας να ειδοποιήσει εγκληματίες χωρίς εμπλοκή της υπηρεσία“. Τι σημαίνει αυτό;

Η “ευαίσθητη φύση” της πληροφορίας είναι πως η ανακοίνωση θα μπορούσε να προκαλέσει έξαρση της βίας μεταξύ συμμοριών, με το δεδομένο πως ο ιδιοκτήτης και παραγωγός Suge Knight, αλλά και τα υπόλοιπα στελέχη της Death Row Records ανήκαν στους Bloods, οι οποίοι ήταν η αντίπαλη συμμορία των Crips.

To έγγραφο αυτό αποκαλύφθηκε από τον Benjamin Crump, ένα δικηγόρο που ασχολείται με τα πολιτικά δικαιώματα και παραγωγό του Who Killed Tupac? και η αποκάλυψη του ξάφνιασε τον αδερφό του Tupac, Mopreme Shakur. Πολλοί πάντως εξέφρασαν πως το στοιχείο αυτό τους προκάλεσε καμία έκπληξη, καθώς θεωρείται πως η διαφθορά και η συνεργασία με συμμορίες είναι δομικό στοιχείο της αστυνομίας του Λος Άντζελες. Αυτή πιστεύεται πως ήταν και η αιτία που ο φόνος του Biggie Smalls (αντίπαλος κάποτε του 2Pac) δεν διερευνήθηκε ποτέ στα σοβαρά.

 

(πηγή)

Best of internet